La dada del dia | 767: Els partits que va jugar Xavi amb el FC Barcelona

La dada del dia | 767: Els partits que va jugar Xavi amb el FC Barcelona

El migcampista de Terrassa és el blaugrana que més partits ha disputat en tota la història del Club

Xavi i barcelonisme apareixen com a sinònim al diccionari. Va arribar al Club a la temporada 1991-92 per iniciar la seva trajectòria com a jugador del Barça a l’Aleví A. El seu ascens per les categories inferiors blaugrana es va culminar amb el debut amb el primer equip el 18 d’agost del 1998, de la mà de Louis van Gaal. Un debut inoblidable. Tot i la derrota per 2-1 contra el Mallorca a l’anada de la Supercopa d’Espanya, amb el 26 a l’esquena, Xavi va ser l’autor de l’únic gol blaugrana. Des d’aquell partit, el migcampista egarenc s’ha convertit en una llegenda del Club, sent el jugador que més partits ha disputat amb la samarreta del Barça: 767. Xifres a l’abast de només uns quants escollits.

Inicis complicats

Malgrat la reeixida carrera de Xavi amb el Barça, els seus primers anys al Club van ser molt complicats. En les seves primeres sis temporades com a blaugrana, només va aconseguir una Lliga, la de la temporada 1998-99. Amb l’arribada de Frank Rijkaard a la banqueta l’any 2003, el 6 del Barça va créixer com a futbolista i els primers títols van començar a sumar-se al seu palmarès. Dues Lligues, una Supercopa d’Espanya i la tan desitjada Champions League. La segona de la història del Club.

Maduresa futbolística

L’estiu del 2008, amb l’arribada de Pep Guardiola com a nou entrenador del Barça, Xavi va adoptar un rol de protagonista a l’equip. La pilota sempre havia de passar pels seus peus. Era el cervell de l’equip, el director de l’orquestra. De fet, en la primera temporada del de Santpedor a la banqueta va coincidir amb la campanya en què el migcampista va disputar més partits: 54. Una temporada per emmarcar. Triplet amb Copa del Rei, Lliga i Champions, que es va culminar amb un sextet històric a finals del 2009: Supercopa d’Espanya, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs.

XAVI HERNÁNDEZ - TROFEUS
Xavi, en una imatge d'arxiu amb 24 dels 27 títols que va guanyar com a blaugrana

Amb Guardiola com a entrenador, Xavi va aconseguir 14 títols. Una xifra que es va veure incrementada amb el segon triplet de la història del Club, i el segon del seu palmarès, en la seva darrera temporada com a blaugrana: la 2014-15. En total, l’egarenc va tancar la seva etapa al Barça amb 27 títols, el cinquè que més n’ha aconseguit en la història del Club.

Un jugador superlatiu

Les xifres ho indiquen i el record que ha deixat en la memòria dels barcelonistes és inesborrable. Una visió de joc prodigiosa li va permetre filtrar passades impossibles per a la resta de mortals. 184 assistències com a culer i 85 gols anotats amb la samarreta del Barça. A més, va ser escollit com a tercer millor jugador del món per la FIFA en tres ocasions, sis vegades en l’XI Mundial de la FIFA, cinc vegades en l’equip de l’any de la UEFA... Més enllà dels títols aconseguits i dels reconeixements rebuts, el llegat de Xavi serà sempre etern en la memòria de tots els amants del futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut