Un any de la històrica primera final de la Lliga de Campions

Un any de la històrica primera final de la Lliga de Campions

El Barça Femení va caure davant d’un incontestable Olympique de Lió sent fidel a l’estil amb que havia traçat una trajectòria memorable

El gran èxit del FC Barcelona Femení de la temporada 2018/19 va ser, sens dubte, el seu sots campionat de la Champions League. L’equip de Lluís Cortés -que va assumir el càrrec aquell gener en substitució de Fran Sánchez- va arribar a la seva primera final de la màxima competició continental, tot just en la seva setena intervenció, després de deixar pel camí el BIIK Kazygurt (Kazakhstan), el Glasgow FC (Escòcia), l’LSK Kvinner (Noruega) i, en unes històriques semifinals, el Bayern de Munic.

Tot el que es va viure a Budapest aquell 18 de maig del 2019 davant 19.487 espectadors quedarà per al record. Malgrat que el rival, l’Olympique de Lió, va vèncer amb contundència (4-1), la gesta blaugrana ja estava escrita en lletres d’or a la competició. Com va dir el president blaugrana Josep Maria Bartomeu, present en la final europea juntament amb 1.500 afeccionats barcelonistes més, “estem molt orgullosos de l'equip, això ha de ser un punt i seguit. Seguirem insistint i invertint en el Barça Femení".

L’alineació blaugrana en aquell històric dia va ser aquesta: Sandra Paños, Marta Torrejón, Andrea Pereira (Stefanie Van der Gragt, 81’), María León, Leila Ouahabi, Vicky Losada, Aitana Bonmatí (Andressa Alves, 70’), Alexia Putellas, Mariona Caldentey, Toni Duggan (Asisat Oshoala, 70’) i Lieke Martens. Tot i que l’Olympique de Lió es va avançar per 4-0 a la primera meitat, les culers van seguir fidels al seu estil i, lluny de rendir-se, aconseguirien retallar distàncies amb el gol d’Oshoala a les acaballes.

La derrota a la final (d’altra banda previsible donat el gran nivell del rival) no podia enterbolir de cap manera la trajectòria triomfal a la Champions League, que es va veure premiada amb la inclusió de Paños, Losada i Alexia en l’equip ideal del torneig. Mai cap altre equip estatal havia arribat tan lluny a la màxima competició continental.

Només acabar el partit, l’equip va felicitar el contrari i es va reunir en rotllana sobre la gespa, en un símbol d’unitat davant les adversitats i amb un objectiu: aprendre dels errors i seguir millorant. Aquella derrota, d’avui fa un any, és l’última que ha patit el Barça Femení.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut