Ciudad Real 2019, punt d’inflexió

Avui fa un any que el Barça conquistava el seu sisè títol de Copa del Rei després de remuntar un 0-2 advers a la final contra Jaén

5 de maig de 2019, avui fa just un any. El Barça afrontava la final de Copa del Rei al Quijote Arena de Ciudad Real després de superar al totpoderós Movistar Inter en una duríssima semifinal (4-5). Amb només una setmana de marge, l’equip s’havia sobreposat al cop anímic de la derrota en la semifinal de la Champions contra el Kairat i tornava a lluitar per aixecar un títol.

Demostració de maduresa

Va ser una final molt difícil i plena de dificultats. El Jaén es va avançar al marcador i dominava per 0-2 al descans amb gairebé tota l’afició del Quijote Arena a favor. Però quan ho tenia tot en contra, el Barça va treure el geni i va remuntar gràcies a una segona part magnífica. Dyego es va inventar dues jugades genials i va donar dues assistències a Boyis i Ferrao per empatar el partit. I Ferrao va segellar el triomf amb un gol antològic d’esperó a 20 segons pel final. Amb la Copa a la butxaca, encara hi va haver temps per dos gols més d’Adolfo i Marcenio amb el Jaén atacant a la desesperada amb el porter-jugador.

El punt d’inflexió

El tècnic Andreu Plaza remarca la importància del triomf en la final de Copa del Rei contra el Jaén. “Va ser un punt d’inflexió, a Ciudad Real va canviar la nostra sort. Arribàvem d’Almati gairebé sense entrenar i després de la decepció que va significar la derrota a la Champions. A la mitja part, a més a més, perdíem per 2-0 i vam acabar guanyar per 2-5. Aquell dia vam arribar al punt de saber com guanyar els partits. Després va venir la final de lliga i vam superar un match-ball a Murcia guanyant per 2-7 amb maduresa”, explica el tècnic, ara ja amb el Barça convertit en un equip dominador i després de guanyar els últims cinc títols en competicions espanyoles de manera consecutiva.