Fer possible l’impossible

Fer possible l’impossible

Es compleixen 7 anys de la segona lliga del Barça Femení i les exjugadores i membres de l’Agrupació Melisa Nicolau i Laura Ràfols recorden el camí fins al triomf

Tot va bé si acaba bé. Així es podria definir la temporada del FC Barcelona femení 2012/13, el qual fa 7 anys que es va proclamar campió de Lliga per segon cop a la seva història.

L’equip va acabar la primera volta en segona posició a 8 punts de l’Athletic Club i en aquell moment semblava molt difícil que es pogués produir una remuntada. Melisa Nicolau, integrant d’aquella plantilla i ara membre de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, explica com va ser la tornada a la feina després de les vacances de Nadal: “vam tenir una xerrada d’equip amb en Xavi Llorens, l’entrenador, i en aquell moment pràcticament ja era impossible. Recordo que en Xavi ens va dir que havíem de seguir entrenant i competint per tenir opcions per guanyar la Copa. A partir de llavors, vam anar encadenant victòries i vam veure com l’Athletic anava perdent punts”.

Les blaugrana van aconseguir tretze victòries consecutives i van arribar a la darrera jornada al camp del líder amb opcions de proclamar-se campiones. Laura Ràfols, portera d’aquell equip, recorda l’últim partit com “un dels més importants de la meva carrera futbolística. Recordo que aquell dia l’estadi de San Mamés estava ple, hi havia unes 30.000 persones, i encara no estàvem acostumades a aquella situació. A més, només ens valia la victòria”.

El FC Barcelona es va proclamar campió a la última jornada. Álex Caparrós/FCB
El FC Barcelona es va proclamar campió a la última jornada. Álex Caparrós/FCB

 

Aquell 5 de maig de 2013, les futbolistes del Barça van aconseguir guanyar amb gols de Melani Serrano i Kenty Robles i, d’aquesta manera, es va fer possible l’impossible. Ràfols destaca que “vam guanyar la lliga contra tot pronòstic perquè vam arribar a estar a 10 punts de distància”.

La d’aquella temporada seria la segona de quatre lligues que guanyarien de forma consecutives les blaugrana. En aquella ocasió, també van aconseguir alçar el trofeu de la Copa de la Reina.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut