Vint anys d’una final molt recordada!

Vint anys d’una final molt recordada!

Es compleixen dues dècades del triomf a Porto, amb el hat-trick de Borregán i la recepció del trofeu a l’hotel

Va ser la dotzena Copa d’Europa de la secció. I una de les més recordades. Aquest dijous 30 d’abril es compleixen vint anys de la gran victòria assolida contra el Porto (2-3) davant la seva afició. El triomf és especialment recordat perquè va acabar amb una invasió de pista, els jugadors tancant-se a corre-cuita dins el vestidor i el capità Gaby Cairo rebent el trofeu a l’hotel hores després.

L’última Copa d’Europa guanyada havia estat la Final Four del 1997 al Palau, que havia trencat una ratxa de dotze anys sense el trofeu continental. I, en l’inici del nou mil·lenni, el Barça volia tornar a manifestar la seva hegemonia europea. A la semifinal es va guanyar al Novara italià (4-1) amb gols de Gaby Cairo (2), Beto Borregán i el Negro Páez.

En el duel decisiu, davant el Porto (2-3) i els sis mil aficionats locals que omplien el pavelló Rosa Mota, l’equip es va trobar enmig d’un ambient que no va intimidar un jove Beto Borregán, autor d’un hat-trick. Després d'acabar els primers 50 minuts amb empat a dos, igualant els dos gols de Reinaldo Ventura, el blaugrana va transformar a la pròrroga una falta directa que donava un títol que Figueroa, Folguera, Egurrola, David Paéz, Ramon Benito, David Gabaldón i companyia van celebrar, durant pocs segons, a la pista.

Els incidents van transcendir a escala mediàtica i també en l’escenari polític, amb el ministre portuguès d’Interior conversant telefònicament amb la ministra espanyola d’Educació, Cultura i Esport, Pilar del Castillo. I l’alcalde d’Porto també va demanar disculpes al seu homòleg de Barcelona, Joan Clos.

Després de l’èxit del 2000 van arribar els triomfs del 2001 a Sevilla i del 2002 a Guimaraes, fins arribar a les actuals 22 Copes d’Europa que hi ha al palmarès de la secció. Precisament, l’última Final Four europea guanyada va ser a la mateixa ciutat i contra el mateix rival que la del 2000. L’equip d’Edu Castro va imposar-se, el 13 de maig del 2018, al Dragao Caixa i sense haver de lamentar cap mena d’incident durant la celebració.

Foto: Arribada a l'aeroport de Barcelona (Mundo Deportivo)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut