Tres Copes d’Europa consecutives per recordar

Els èxits del 2002, del 2001 i del 2000 van assolir-se els dies 28, 29 i 30 d’abril respectivament, amb grans exhibicions del Barça a Guimarães, Sevilla i Porto

Tres dies, tres anys i tres Copes d’Europa consecutives. El Barça d’hoquei patins va començar el nou mil·lenni amb molt bon peu: guanyant les Finals Fours el 30 d’abril del 2000 (Porto), el 29 d’abril del 2001 (Sevilla) i el 28 d’abril del 2002 (Guimarães).

Ara, dues dècades després, recordem aquells grans èxits de l’equip de Carlos Figueroa, amb el capità Gaby Cairo aixecant títols, Folguera sota pals (amb Egurrola agafant apunts), un jove Borregán fent gols decisius i els germans Páez, Ramon Benito, David Gabaldón i David Busquets aportant encara més qualitat a un equip de llegenda.

28 d’abril de 2002

A Portugal i desfent-se de dos equips portuguesos, el Barça va aconseguir la tercera Copa d’Europa consecutiva. A la semifinal va superar al Benfica (4-2) i a la final va desfer-se del Barcelos (1-2), que jugava a només 40 quilòmetres de casa seva. En la celebració del primer gol local, de Sergio Silva a falta de vuit minuts, un dels germans Bertolucci va dirigir-se efusivament cap als aficionats i una tanca va cedir.

El partit es va haver d’interrompre i això va servir per tenir el cap fred i remuntar amb els gols de David Páez (de penal) i de Gaby Cairo (a quinze segons del final). Aquesta també va ser la primera final europea d’Egurrola com a titular. Aquella temporada 2001/02 es va assolir un històric cinc de cinc en títols.

29 d’abril de 2001

Sevilla va acollir una Final Four amb partits molt emocionants. A la semifinal, el Barça va superar el Barcelos als penals, després d’acabar el partit i la pròrroga amb empat a tres. La final contra el Liceo també es va haver de resoldre després dels primers 50 minuts (empat a un amb gols de Negro Páez i Facundo Salinas).

Beto Borregán va fer un doblet a la primera meitat del temps extra, però Martín Payero va donar esperança al conjunt gallec en la segona meitat i David Páez, en la jugada següent, va sentenciar un títol que va celebrar-se enmig de la ‘Feria de Abril’ de la ciutat andalusa. El partit sencer es podrà tornar a veure aquest dimecres 29 d'abril a Barça TV (16.30 hores).

30 d’abril de 2000

L’última Copa d’Europa guanyada era la del 1997, que havia trencat una ratxa de dotze anys sense el trofeu continental. I ara, a Porto, el Barça volia tornar a manifestar la seva hegemonia europea. A la semifinal es va superar al Novara italià (4-1) amb gols de Cairo (2), Beto Borregán i Negro Páez.

A la final davant el Porto (2-3) i sis mil aficionats locals, l’equip es va trobar enmig d’un ambient hostil que no va intimidar a un jove Beto Borregán, autor d’un hat-trick. Després de l’empat a dos, el blaugrana va transformar una falta directa que donava un títol marcat per la invasió de pista d’un grup d’aficionats enfurismats. Es va haver de córrer, enmig dels disturbis, per poder celebrar el triomf al vestidor. Hores més tard, el trofeu es va rebre a l’hotel.