Com són els gols del Barça d’hoquei?

Com són els gols del Barça d’hoquei?

El cos tècnic blaugrana i els jugadors analitzen les circumstàncies dels gols de l’equip durant aquest curs

Al llarg de la temporada, el cos tècnic del Barça d’hoquei patins analitza, partit a partit, com es produeixen els gols de l’equip. És a dir, des de quina zona de la pista (dividida en números) o en quina fase de joc s’ha marcat. Dels 183 gols analitzats en les competicions d’OK Lliga i Lliga Europea, el 51% ha estat en fase de possessió, el 39% en transicions o contracops i el 10% a bola aturada.

Test als jugadors

A banda dels entrenaments físics, l’equip es reuneix setmanalment de manera telemàtica i el cos tècnic proposa diverses activitats per dur a terme, sempre amb l’objectiu de millorar com a conjunt. Una d'aquestes activitats ha estat la de respondre un test sobre l’origen tàctic dels gols.

El cos tècnic ha compartit les dades als jugadors perquè aquests siguin conscients de l’efectivitat de les diverses jugades tàctiques durant aquesta temporada, que formen part del model de joc instaurat des de l’inici de l’etapa d’Edu Castro a la banqueta blaugrana (2017/18). “Estem orgullosos que el 51% dels gols siguin en fase de possessió”, expressa Castro, adreçant-se als jugadors per videotrucada.

Encert en els contracops

En relació amb els contraatacs, que també són una font destacada de gols, l’equip n’ha fet 10 en accions d’un contra el porter, tres en 1x1, nou en 2x1 i vuit en 2x2. També s’han fet “molts gols de 3 contra 2 (15) i bastants de 3 contra 3 (10)”, comenta el tècnic, i afegeix que curiosament "hem fet més gols en 4 contra 4 (11) que en 4 contra 3 (6)". 

Registres a bola aturada

En els 37 partits disputats aquesta temporada, comptant també els de Lliga Catalana i Supercopa, s’han marcat 216 gols a favor (5,8 de mitjana per partit) i només se n’han encaixat 65 (1,76 per partit). Dels gols marcats, 26 han estat en accions de bola aturada (14/43 en faltes directes i 12/21 en penals). En aquest sentit, destaquen els encerts de Pablo Álvarez (7 gols en 16 intents) o el 100% d’efectivitat d’Helder Nunes en els penals (4 de 4).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut