Andreu Plaza: “Intentem mantenir un esperit optimista i que tothom segueixi connectat”

Andreu Plaza: “Intentem mantenir un esperit optimista i que tothom segueixi connectat”

El tècnic del Barça avisa que el més important de cara a una hipotètica tornada a l’activitat és “protegir la salut dels esportistes”

L’últim partit del Barça de futbol sala va ser el 8 de març, en la final de la Copa d’Espanya. De celebrar un títol, a veure totes les competicions aturades i viure l’angoixa d’un final de temporada incert. Malgrat totes les dificultats del moment, el tècnic Andreu Plaza reflexiona amb calma sobre la situació actual.

Com viu el confinament?

La veritat és que és complicat perquè ja són molts dies i el desenllaç de tot plegat és molt incert. Personalment m’agrada estar informat, però també evito estar tot el dia connectat per un tema de salut mental. Durant el dia em marco unes rutines per no caure en la falta d’activitat. Em marco una rutina de treball diària, faig exercici i em reservo temps per a l’oci, principalment llegir.

Com és el dia a dia de feina d’un entrenador en aquesta situació?

En una dinàmica de normalitat el dia a dia de l’equip t’absorbeix tot el temps i l’energia. Ara mateix, en canvi, tenim més temps per aixecar la vista i planificar a mig termini. També és un bon moment per estudiar i aprofitar per reciclar-nos. És un moment de pausa, que et permet reordenar les idees, revisar el que s’ha fet i pensar en el que vindrà.

I quina és la dinàmica de treball amb l’equip?

L’únic que podem fer és seguir donant unes pautes de treball físic als jugadors i fer un seguiment del que estan fent. Amb l’staff, hi estem permanentment connectats, i amb la plantilla la idea és veure’ns la cara de tant en tant per videoconferència. L’objectiu és mantenir un esperit optimista perquè tothom segueixi connectat. Hem de continuar treballant per estar el més ben preparats possible per quan arribi el moment de tornar a les pistes.

Creu que serà aviat?

No ho sé, ningú ho sap. Nosaltres seguim pensant que sí que podrem acabar la temporada, però no depèn de nosaltres. El Club està en permanent contacte amb els organismes federatius a través del director d’Esports Professionals, l’Albert Soler, i el mànager Txus Lahoz. Parlem molt entre nosaltres i planifiquem el futur més immediat tenint en compte tots els escenaris possibles.

Què s’ha de tenir en compte a l’hora de planificar la tornada als entrenaments?

La nostra prioritat sempre és la de vetllar per la salut dels esportistes i protegir-los. Actuarem de manera responsable complint sempre les indicacions que ens marquin les autoritats sanitàries. I si finalment donen llum verda per reprendre les competicions, el més important és que la tornada als entrenaments es faci de la forma més esglaonada possible, perquè els jugadors puguin tornar en condicions raonables a competir i minimitzar el risc de lesions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut