El Barça jugarà un partit solidari a Igualada per la crisi del coronavirus

El Barça jugarà un partit solidari a Igualada per la crisi del coronavirus

L’alcalde Marc Castells anuncia que el Club blaugrana es compromet a ajudar a pal·liar els efectes del COVID-19 en una zona especialment afectada, a petició del president del CF Igualada, Francesc Jorba

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat que el Barça s’ha compromès a jugar un partit solidari per a recaptar fons pel Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). Així, quan les circumstàncies ho permetin, el Barça visitarà el camp de Les Comes per enfrontar-se al CF Igualada en benefici del CSSI, un organisme constituït per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que ofereix una atenció integral, social i sanitària, a la gent gran i a persones amb dependència per millorar la seva qualitat de vida i potenciar la seva autonomia. El CSSI ofereix serveis a aquestes persones, que són especialment vulnerables al COVID-19, a Igualada, la comarca de l’Anoia i la seva àrea d’influència.

L’anunci de Castells es va produir durant una de les seves compareixences diàries de la setmana passada, que l’alcalde va oferir per informar sobre l’evolució que la crisi del coronavirus en una de les zones sanitària, socialment i econòmicament més afectades. L’alcalde d’Igualada va comunicar que el Barça ha acceptat la petició que li va fer arribar el president del Club de Futbol Igualada, Francesc Jorba, exjugador del Barça i membre de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, al seu costat durant la trobada amb els mitjans. “El FC Igualada, juntament amb el FC Barcelona, ens volen presentar avui una iniciativa que valoro molt -va comentar Castells- i que espero que generi il·lusió i que ens faci veure que no estem sols; que hi ha molta gent fora de la Conca d’Òdena que ens estima i ens mira. En moments com aquests sempre et trobes gent que té empenta, idees i visió i que aconsegueix aportar-nos bones notícies per quan tot això acabi. Perquè tot el que està passant té un final i com deia el meu avi, sempre que ha plogut ha deixat de ploure”.

Castells va explicar el passat dijous que el Club blaugrana va acceptar de seguida la proposta. “Ahir vaig tenir l’oportunitat de parlar amb el president del FC Barcelona, i el seu vicepresident primer Jordi Cardoner, que té ascendència igualadina i em van dir que avui podríem fer un anunci a la sala de plens de l’Ajuntament d’Igualada juntament amb els alcaldes de la resta de la Conca d’Òdena”.

Francesc Jorba, president del CF Igualada, va donar més detalls de com s’ha produït la gestació d’aquesta iniciativa solidària. “Fa dies la direcció esportiva de l’Igualada va tenir una idea i em va dir: per què no contactem amb el Barça a veure si li agradaria fer un partit benèfic per ajudar a la sanitat d’Igualada i de la Conca? Ens vam posar en contacte via mail i ràpidament ens van contestar positivament i ahir em va trucar el seu president, en Josep Maria Bartomeu. Durant la conversa es va posar a disposició nostra i es va mostrar molt preocupat per la situació d’Igualada i de la Conca i ens va anunciar que quan sigui possible el Barça farà un partit amb el CF Igualada en benefici del Consorci Sanitari d’Igualada. Volem agrair molt que això sigui un raig de llum en un moment de pluja, de penombra. Ja es comença a veure que el sol surt i que sortirà sempre”.

Aixecament del confinament perimetral de la Conca d’Òdena

El passat dilluns 6 d'abril, els Mossos d’Esquadra van aixecar el confinament perimetral de la conca d’Òdena, que estava vigent d’ençà del 12 de març, quan es va detectar un brot de coronavirus 2019 a la zona d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. El diumenge, el Ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, va signar l’ordre de l’aixecament, després de la petició realitzada pel govern de Quim Torra, i que ha estat publicada al Butlletí Oficial de l’Estat.

La resolució argumenta que la Generalitat ha demanat reconsiderar el confinament perimetral a la vista de l’evolució de les xifres epidemiològiques en els municipis afectats presentades pel Departament de Salut, i a partir d'ara es mantindran les mateixes mesures que existeixen per la resta de Catalunya, el què implica de totes formes un confinament total.

Tot i l'aixecament del confinament perimetral a la Conca de l'Òdena, no s'ha de baixar la guàrdia i cal obeir al confinament total que es viu actualment a tot el país.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut