Maria Teixidor, protagonista d’una trobada organitzada per la Fundació Gresol

Maria Teixidor, protagonista d’una trobada organitzada per la Fundació Gresol

Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva del FC Barcelona i responsable del Futbol Femení, ha participat avui en un dinar-col·loqui organitzada per la Fundació Gresol a Tarragona, on ha fet un repàs de la seva trajectòria dins l’entitat i ha posat èmfasi en l’aposta del Club per visibilitzar i posar en valor el talent femení.

La directiva blaugrana s’ha referit a la feina realitzada pel Grup Edelmira Calvetó, fundat el 2011 i del que és actualment la presidenta, per recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport i en la societat en general. En aquest context, Teixidor ha posat de relleu que aquest any, en concret el 25 de desembre, es compleixen 50 anys del primer partit del Barça femení contra la UE Centelles, gràcies a una iniciativa de la jugadora Imma Cabecerán. Així mateix, ha destacat la tasca realitzada pel Club aquesta temporada amb el centre de documentació per a recuperar totes les estadístiques del femení des del 2002, quan la secció es va integrar oficialment al Club. Una iniciativa que ha permès desvetllar els noms de les jugadores amb més partits disputats i les màximes golejadores dels últims 18 anys, destacant aquí la trajectòria de Melanie Serrano, que és la jugadora del Barça Femení que més partits oficials ha disputat.

D’altra banda, Maria Teixidor també ha volgut posar de relleu  l’aposta de la Junta Directiva per impulsar l’esport femení, i que va permetre la professionalització del primer equip de futbol l’any 2015. Un equip que en aquests anys ha aconseguit consolidar la seva trajectòria i que actualment ja competeix pels primers llocs en totes les competicions, com n’és un exemple la final de la Lliga de Campions que va disputar l’any passat contra l’Olympique de Lyon.

Així mateix, la directiva blaugrana ha recalcat que l’equip ha comptat amb un partner d’excepció en aquest camí  com és Stanley, amb qui va anunciar un acord històric l’estiu de 2018, quan la marca nord-americana es va convertir en el patrocinador principal de la samarreta del Barça Femení. Així mateix, aquest any s’ha donat un nou pas en l’equiparació de l’esport femení i el masculí,  amb un nou acord amb la firma Naulover, que s’ha convertit en el nou partner per a la roba de carrer.

L’acte ha comptat amb més d’una cinquantena d’assistents, que han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà l’experiència i la trajectòria de Maria Teixidor dins el FC Barcelona, així com d’intercanviar opinions i punts de vista, sobre l’àmbit esportiu.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut