Local

Maria Teixidor participa en una xerrada d’INCASÒL per sensibilitzar sobre la igualtat

La directiva responsable del Futbol Femení ha pres part aquest dilluns en una jornada organitzada dins el projecte COMPARTIM, amb què l’Institut Català del Sòl busca poder apropar-se a diferents temàtiques d’interès a través de persones o entitats referents.

Durant la sessió, que ha tingut lloc en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona, Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva del FC Barcelona i responsable del futbol femení, ha tingut l’oportunitat d’explicar la seva trajectòria i experiència professional dins el món de l’esport i del futbol. Així mateix, l’acte ha comptat amb la participació de Cristian Moreni, infermer de la Unitat d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, que ha narrat com és el seu dia a dia desenvolupant la seva professió en un col·lectiu en què treballen més homes que dones.

En aquesta línia, la directiva blaugrana ha abordat l’aposta del Club per donar un impuls a l’esport femení i com gràcies a aquesta aposta s’han assolit importants fites, entre les quals la professionalització del primer equip femení de futbol, que va tenir lloc el 2015.  Un projecte que se segueix consolidant any rere any, amb la construcció d’un equip que ja lluita per estar en les primeres posicions en totes les competicions. Un camí en què l’equip femení compta amb un partner com Stanley, amb qui l’equip va firmar un patrocini històric el 2018.

Actualment el Barça Femení compta, a més de amb Stanley com a patrocinador principal de la samarreta, amb  Naulover com a primer  partner de la roba de carrer des d’aquest mes de gener, i això suposa un nou pas en l’objectiu d’equiparar l’esport femení amb el masculí.

Així mateix, Teixidor ha relatat la tasca que duu a terme el Grup Edelmira Calvetó, creat per la Junta Directiva del FC Barcelona el 2011 i del que actualment és la presidenta. Aquest grup, que porta el nom de la primera sòcia del  Barça, busca recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport per tal de donar-li visibilitat.

 

 

Més notícies aquí