Barça-BM Benidorm: La setena Copa del Rei seguida! (40-25)

Els blaugrana s’imposen a la final i aixequen per 24a vegada aquest títol en la història del Club

Campions! El Barça ha sumat un nou títol al seu palmarès en derrotar el Benidorm en la final de la Copa del Rei celebrada a la Caja Mágica de Madrid. És la 24a vegada que els blaugrana aixequen aquest trofeu i la setena de seguida. Els de Xavi Pascual han firmat una fase final immaculada i la Copa viatjarà fins a Barcelona. Ludovic Fabregas, amb vuit dianes, i Aleix Gómez, amb sis, han estat els màxims realitzadors del conjunt culer.

El BM Benidorm es presentava per primer cop a una final de la Copa del Rei i ho ha fet amb un atac sense porter, per intentar tenir més pilota. Això ho ha aprofitat el Barça per agafar avantatge ràpidament, gràcies a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas -MVP del matx- i a un gran encert d’Aleix Gómez, autor de quatre dianes al primer temps. A partir del 9-5 del minut 15, els blaugrana han obert una escletxa en el marcador guiats pels gols de Cindric i Mortensen. La solvència defensiva dels de Xavi Pascual també ha estat clau. Amb tot, el Barça ha marxat al descans amb el màxim avantatge de la primera part: nou gols (21-12).

Certifiquen un nou títol

El segon període ha estat marcat per l’intercanvi de gols. El Benidorm ha estat més encertat que al primer acte, però els de Xavi Pascual han contestat amb la mateixa efectivitat en cada atac realitzat. D’aquí al +13 en el minut 11 (30-17), una diferència còmoda per als blaugrana, que han mantingut el ritme i la concentració en tot moment. El Barça ha seguit fi de cara a porteria, comandat per un Fabregas que ha convertit els vuit llançaments que ha fet durant el partit.

Al final, 40-25 i un nou títol per a la secció d’handbol. Víctor Tomàs ha pogut aixecar una Copa més amb el braçal de capità blaugrana en la temporada del seu comiat.

Barça, 40
BM Benidorm, 25

Barça: De Vargas (2), Ariño (2), Entrerríos (4), Tomàs (2), Mem (2), Fabregas (8), Petrus (-) -set inicial- Pálmarsson (2), Dolenec (), Sorhaindo (2), Aleix (6), Cindric (3), Mortensen (4), Andersson (2), N’Guessan (1), Möller.
BM Benidorm: Méndez (2), Parker (3), Costa (8), Folqués (2), Lignières (2), Cabanas (2), Hernández (-) -set inicial- Terçariol, Nolasco (2), Simonet (2), Basualdo (-), Dorado (2), Grau (-), Rodríguez.
Parcials: 4-2, 7-5, 9-5, 13-6, 15-8, 21-12 // 24-14, 29-16, 31-20, 34-21, 37-22, 40-25.
Àrbitres: Yon Bustamante i Javier Álvarez.