Segle XXI 72-68 Barça: cauen en un final ajustat

Les blaugrana no van acabar de trencar un partit que van tenir a les seves mans i en què van acabar caient en un final elèctric

El Barça va perdonar davant el Segle XXI en el partit, disputat aquest dimecres passat, corresponent a la vintena jornada de Lliga. Les blaugrana van tenir diverses ocasions en les quals van posar contra les cordes el jove equip sota la tutela de la Federació Espanyola, però aquestes segones van saber refer-se per acabar emportant-se el duel.

L’inici de les culers va ser pletòric: parcial de 0-5 de sortida que permetia intuir un partit plàcid per a les d’Isaac Fernández. En menys d’un minut, però, el Segle se situava al capdavant (7-5). Aquesta va ser la història que es va repetir en molts moments al llarg dels tres primers períodes. El Barça, que va tornar a mostrar les seves dues cares, era capaç de sotmetre l’equip júnior sempre que posava sobre el parquet la seva cara més seriosa. Però la rebel·lia i l’instint de supervivència de les locals (fins aleshores només sumaven sis victòries en 20 jornades) va tenir efecte per mantenir el partit obert fins al final.

El tercer període, un cop més

Així i tot, al descans, les de Sant Feliu dominaven per 27-33, en el que estava sent un partit més que correcte de les blaugrana. Després del pas pels vestidors, el Barça va poder obrir una escletxa de 10 punts (31-41), gràcies a l’aportació ofensiva de Marta Canella, que acabaria el duel amb 28 punts, set rebots, dues assistències i un 33 de valoració.

En el millor moment de les visitants, el Segle tornaria a tirar d’intensitat i d’electricitat per capgirar el marcador a dos minuts i mig per al final del tercer període (47-46), mitjançant un parcial de 16-5.

Ja en l’últim quart, el qual començaria amb empat a 50, el Barça no va ser capaç de recuperar la serenor que l’havia portat a controlar les locals i es va deixar emportar per la tensió que va envair el pavelló Joaquim Blume.

En els últims 10 minuts, l’alternança en el marcador va ser la tònica, que va arribar a canviar fins a sis vegades respecte a l’equip que se situava al capdavant. Quan quedava una mica més d’un minut per al final però, les visitants no van poder tornar a situar les taules amb el 70-68 i van acabar caient, després que Marta Suárez anotés dos tirs lliures que deixarien el 72-68 definitiu.