La il·lusió de la Copa

La il·lusió de la Copa

El Barça de futbol sala viatja a Màlaga per intentar revalidar un dels títols més especials, amb un format exigent i competitiu, però que els d’Andreu Plaza volen guanyar per continuar allargant el seu domini a nivell nacional

Cada cop falta menys per a l’inici de la Copa d’Espanya. Des del proper dijous 5 de març fins al diumenge 8 de març els vuit millors classificats de la primera volta de la LNFS es veuran les cares al Martín Carpeta amb l’objectiu d’aixecar el títol de campió d’un torneig que és la festa del futbol sala.

"L’equip està amb ganes, il·lusionat amb aquesta fantàstica setmana que se’ns presenta", assegura el capità Sergio Lozano, que té en el seu palmarès les quatre Copes d’Espanya de la secció, però que jugarà amb la mateixa il·lusió i ganes en l’edició d’enguany. Per a ell, i també per a la resta de l’equip, "és un esdeveniment especial i a tots ens agrada jugar aquesta competició tan maca, on s’ajunten vuit aficions, en una mateixa ciutat, creant un gran ambient".

"L’equip arriba bé. Estem amb ganes, il·lusionats amb aquesta fantàstica setmana que se’ns presenta"

SERGIO LOZANO

En la XXXI edició de la competició, que es disputarà per primera vegada a Màlaga, els d’Andreu Plaza hauran de fer front no només a les dificultats pròpies de la competició, a partit únic, sinó també a l’exigència del calendari. Perquè els blaugranes, si volen revalidar el títol que ja van aixecar la temporada passada, hauran de jugar divendres (quarts), dissabte (semifinals) i diumenge (final). "L’equip arriba bé, tot i que és cert que som l’equip que més partits ha disputat. Tenim dues baixes destacades, però som una plantilla àmplia i no hi ha excusa", ha comentat Lozano.

L’Osasuna, rival a quarts

El primer obstacle serà l’Osasuna Magna, un rival difícil. Per als jugadors del Barça, que són conscients que l’important en aquesta competició és no mirar més enllà, la clau serà “intentar imposar el nostre joc”. Ho ha dit Dídac Plana, que també ha destacat que els navarresos seran “un os dur de rosegar”. “És un equip amb les idees clares, que sap al que juga. Normalment ja ens complica les coses, però és que a més a la Copa tot s’iguala”, ha afegit.

Una línia que també ha seguit el tècnic de l’equip, Andreu Plaza: “La clau serà superar la il·lusió de l’Osasuna. El Xota és un rival molt perillós, que juga amb una intensitat molt alta tant en atac com en defensa. Fa molts anys que tenen el mateix entrenador i el seu joc està molt mecanitzat i automatitzat”.

El pla de viatge

Així doncs, amb la maleta plena d’il·lusió i amb l’objectiu d’aconseguir la cinquena Copa d’Espanya per al Barça de futbol sala, després de les assolides els anys 2011, 2012, 2013 i 2019, els d’Andreu Plaza viatjaran cap a Màlaga aquest dijous, després de l’entrenament matinal al Palau. Allà serà el torn de dur a terme la roda de premsa oficial, amb la presència de representants dels vuit equips. La primera presa de contacte amb el Martín Carpeta serà el mateix divendres, en l’últim entrenament abans del partit.

Els horaris de la competició

Dijous s’iniciarà la Copa d’Espanya, amb l’Inter – Palma (17 h) i el Jaén – Valdepeñas (19 h). Divendres serà el torn del Llevant – ElPozo Múrcia (17 h) i del Barça – Osasuna (19 h).

Així doncs, en cas de classificació, la semifinal del Barça de dissabte serà contra el guanyador de l’eliminatòria entre el Llevant i ElPozo, també a les 19 h. La final, prevista per al diumenge 8 de març, es jugarà a les 18.30 h.

Malgrat les dificultats, aixecar la Copa és l’objectiu d’un equip que, en cas de victòria, allargaria el seu domini nacional. “És difícil guanyar, però encara és més difícil mantenir-se. Estem treballant amb moltes ganes i il·lusió per allargar la bona ratxa”, diu Adolfo abans de viatjar a Màlaga. Perquè l’any 2019 el Barça va guanyar la Copa d’Espanya, la Copa del Rei, la Lliga i la Supercopa d’Espanya, mentre que aquest any ja està classificat per a les Final Four de la Copa del Rei i la Champions. La Copa d’Espanya 2020, doncs, és el proper repte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut