La Fundació Barça transforma diversos territoris de Colòmbia a través de l'esport

La Fundació Barça transforma diversos territoris de Colòmbia a través de l'esport

El fòrum "L'esport com a eina de construcció de pau", realitzat per la Fundació Barça, en aliança amb l'Alcaldia de Bogotà i la Cambra de Comerç de Bogotà, va comptar amb la presència de diverses autoritats esportives i polítiques com Carles Puyol y José Edmílson

Avui s'ha celebrat el fòrum "L'esport com a eina de construcció de pau", que ha reunit experiències i veus que integren l'esport en la responsabilitat social i la prevenció de la violència i el delicte.

Des de fa més de tres anys la Fundació, ha concentrat els seus esforços en quatre objectius definits dins el Programa de Prevenció de la Violència Juvenil, que basa les seves accions en l'articulació amb altres actors públics i privats:

Creació d'espais d'oci segur en zones vulnerables i violentes.
Prevenció de el reclutament de nens i joves per bandes criminals.
Prevenció de delicte de joves en entorns urbans.
Transmissió d'habilitats per a la vida.

Segons Mària Vallès, Directora Global de la Fundació Barça, "els resultats de la feina entre aquesta organització i altres actors han permès impactar de manera positiva a un total de 14.710 beneficiaris en diversos municipis de Colòmbia. Vull destacar el model que tenim a Colòmbia, on participar diversos actors com l'administració, l'empresa privada i les entitats socials, és una fórmula d'èxit per aconseguir canvis".

Durant el fòrum, realitzat en conjunt amb la Cambra de Comerç de Bogotà i l'alcaldia de Bogotà, Nicolás Uribe, president de la cambra empresarial, ha recalcat la importància d'aquest tipus d'aliances i el seu impacte en el cas de Bogotà. "A Bogotà vam desenvolupar amb l'Alcaldia i la Fundació Barca el projecte En la juga, que va aconseguir impactar 5 localitats per millorar els entorns empresarials i donar-li als joves una oferta de ciutat diferent: més humana i més digna ", va afirmar el president de l'entitat comercial.

L'agenda de l'esdeveniment ha comptat amb la intervenció de campions mundials de futbol com Carles Puyol i José Edmílson, que han parlat sobre el compromís que, des de l'esport, s'ha d'establir per transformar la societat en temes com violència, desigualtat i sostenibilitat.

L'experiència a Bogotá: un cas d'èxit

El treball de la Fundació Barça a la capital del país va començar a principis de 2019 amb la inauguració del projecte FutbolNet. Aquest pla busca generar oportunitats d'inclusió per a nens i joves de les localitats de San Cristóbal, Ciudad Bolívar, Usme, Engativá i Bosa, a través de la inclusió social, la prevenció de la violència i l'accés a l'educació mitjançant el desenvolupament del programa que es realitza en els parcs locals d'aquestes localitats.

Aquesta cooperació, entre la Fundació, el Districte i la Cambra de Comerç, ha impactat positivament a més de 3.000 joves a Bogotà. A més, la subsecretària de Seguretat i Convivència, Llum Janeth Forero, ha parlat sobre els esforços que s'han de realitzar per fer de la capital un escenari on l'esport generi pau. "El compromís de l'Ajuntament de Claudia López és transformar la vida dels nostres nens, nenes i adolescents, prendre'ls a la violència, la delinqüència, la inseguretat i la criminalitat. Aquest tipus d'aliances amb la Cambra de Comerç i la Fundació Barcelona, ens inspira a seguir treballant enfocats pels nostres nens, nenes i adolescents a través d'una eina com l'esport ", ha assenyalat la subsecretària.

Des que va arribar a Colòmbia el 2016, els programes desenvolupats per Fundació Barça han impactat a més de 14.000 joves, a Bogotà i Vall de l'Cauca, a través d'un pla que, mitjançant l'esport, busca allunyar-los de la delinqüència i la violència.

Els resultats de el programa FutbolNet, que impliquen la tasca de la Fundació amb el sector públic, han mostrat la reducció de conductes agressives i l'increment d'empatia i diàleg en els seus participants.

Declaracions Xavier Aguilar, patró de la Fundació Barça:

"Ajudar a aconseguir el diàleg, el respecte, la convivència o la pau formen part del nostre ADN social. Aquestes són les coses que fan que siguem més que un club".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut