El FC Barcelona celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb la jornada

El FC Barcelona celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb la jornada "Talent més enllà de l'esport"

La sessió tindrà lloc divendres 6 de març a l’Auditori 1899 i comptarà amb dones referents i exesportistes per debatre sobre els reptes que suposa enfocar la vida professional després de l’esport L’acte està impulsat pel Grup Edelmira Calvetó que té com a objectiu donar visibilitat a la dona en el món de l’esport i fomentar una cultura igualitària de referència en aquest àmbit

El FC Barcelona celebrarà enguany el Dia Internacional de les Dones amb l’organització de la jornada Talent més enllà de l’esport, una sessió que tindrà lloc divendres 6 de març a l’Auditori 1899, de 15:00 a 20:00 hores. La jornada té com a objectiu debatre sobre com es treballa, ja des de l’esport formatiu, l’orientació professional de les noies per tal de que puguin desenvolupar una carrera professional plena un cop es retirin de l’esport.  

Aquest és el tercer any consecutiu que el Club celebra una jornada amb motiu del Dia Internacional de les Dones, impulsada pel Grup Edelmira Calvetó, que està presidit per la Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva i responsable del futbol femení, i que té com a objectiu promoure la visibilitat de les esportistes a la vida de l’Entitat i fomentar debats al voltant del paper de la dona en la societat en general i al FC Barcelona en particular. En el 2019, la jornada Barça: femení, plural, va donar visibilitat a la dona a través de l’esport professional i amateur, i va tractar la construcció de la marca en femení i el llenguatge de gènere L’any anterior, la jornada És futbol, i és femení va oferir una visió desacomplexada sobre el futbol femení en tots els seus àmbits.

Sis ponències amb diferents temàtiques

La jornada El talent més enllà de l’esport estarà presentada per la periodista Clara Sánchez-Castro, i s’obrirà amb les intervencions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona i de Maria Teixidor. Durant la tarda estan programades sis ponències amb diferents temàtiques i un nodrit grup de ponents.

La primera taula rodona de la jornada serà La Masia: plans de vida més enllà de l’esport, que analitzarà com dissenya i planifica el FC Barcelona l’orientació professional del seus esportistes. Les encarregades d’exposar aquestes línies mestres seran Isabel García, psicòloga del primer equip del futbol femení i Ana Merayo, membre del servei d'Atenció Integral a l'Esportista a la Masia.

El camí de l’èxit esportiu a l’èxit professional serà el títol de la segona xerrada de la jornada que comptarà amb les experiències personals de diverses esportistes i exesportistes olímpiques que donaran a conèixer els reptes que han hagut d’afrontar per esdevenir dones d’èxit en les seves respectives professions, més enllà de la pràctica esportiva d’elit. Hi participaran Núria Picas, campiona del món d'Ultra Trail i Diputada al Parlament de Catalunya; Ibone Lallana del Río, extaekwondista; Mònica Bosch, exesportista i olímpica d'esquí alpí; Carla Casals, exesportista paralímpica i Maribel Martínez de Murguía, exesportista i campiona olímpica d'hoquei herba.

La model i empresària Judit Mascó i l’exjugadora de rugbi, dissenyadora i relacions públiques Mercè Sumarroca, seran les encarregades de liderar la tercera sessió de la tarda sota la temàtica Dona, esport i empresa. Una taula rodona que donarà pas a Esport i integració social en contextos de vulnerabilitat, una xerrada amb Mària Vallès, directora de la Fundació Barça i Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart en la que es parlarà sobre els projectes d’inclusió social per a joves migrants que duen a terme ambdues entitats.

Durant la tarda de divendres també es dedicarà un espai a parlar del paper de la dona en el món universitari i de les polítiques d’igualtat en aquest àmbit, de la mà d’Anna Berga, presidenta de la Comissió Dones i Ciència de la Generalitat de Catalunya i de Gemma Fargas, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC. Per concloure l’acte, la consultora i speaker, Paula Fernández Ochoa dedicarà als assistents un xerrada inspiradora sota el títol A riure que no et guanyi ningú.

Premi Edelmira Calvetó

En el marc d’aquestes conferències també es donaran a conèixer les guanyadores del Premi Edelmira Calvetó 2020. Aquest premi distingeix aquelles persones o col·lectius que han treballat per la igualtat i el reconeixement de la dona. En el 2014 van guanyar Sor Lucía Caram i l’equip femení de futbol blaugrana, en el 2016 les presidentes de penyes Maria Antònia Milà i Jordina Font, en el 2017 les premiades van ser les ‘Mamis culeres’ de l’equip d’hoquei herba, en el 2018 les pioneres del periodisme esportiu (Mari Carmen Izquierdo, Mercedes Milà, Olga Viza, Isabel Bosch i Imma Pedemonte) i en el 2019, les pioneres del bàsquet femení, Encarna Hernández i Maria Planas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut