Un punt que val molt, però que té gust de poc

El Barça suma un punt valuós al camp del líder, però deixa escapar la victòria a cinc minuts del final

Empat agredolç i positiu al mateix temps per a un Barça d’hoquei herba que segueix en progressió ascendent. El conjunt sota les ordres d’Oriol Torras va sorprendre el líder amb un empat a dos, molt important per als de Barcelona, els quals van acabar lamentant haver desaproftat l'avantatge d'un gol que tenien a cinc minuts per al final del partit.

El Barça va saber fer el seu joc, caracteritzat per la diversitat i per la bona lectura dels diferents moments del partit. Amb quatre baixes vitals, una d’última hora arran d’una lesió en l’escalfament, els culers van haver de renunciar, en certs moments del partit, a la possessió, tot i que mai van rifar la bola.

Així i tot, els d’Oriol Torras van demostrar -en el primer i en l’últim quart- la seva capacitat per crear bones ocasions a partir d’una bona circulació de bola. En el primer període, els blaugrana en desaprofitarien quatre de molt clares; en el segon, una mala execució en el servei del penal va permetre als locals arribar amb l’avantatge d’1-0 al descans, mentre que en l’últim temps els culers fallarien fins a dos penals més.

A tocar de la victòria

L’empat arribaria en el minut dos de l’últim quart. Una gran acció individual acabava amb el gol d’Arnau de Bruijn, que repetiria a cinc minuts per al final després d’una conducció del defensa Martín Gebhardt.

Amb un tres i no res, el Barça va passar a situar-se per davant en el marcador i a posar contra les cordes un Egara que va acabar empatant el partit un minut i mig més tard.

Tot i el final d’infart, el marcador ja no es va moure més, fent que ambdós conjunts sumessin un punt.

Amb ganes de més

Després del partit, el tècnic del Barça, Oriol Torras, va assegurar que “sabíem on veníem, és el camp del líder, un equip que sempre està a dalt i amb això jugàvem. Abans del partit ho hem dit al vestidor: si igualem la seva intensitat, tindrem ocasions per puntar aquí. I no només hem tingut opcions, sinó que, a falta de cinc minuts, ens hem posat per davant”.

Més enllà de la valoració positiva del punt, el tècnic va destacar que “l’equip marxa fastiguejat per no haver sumat dos punts més. Això vol dir que ho hem tingut i aquest és el camí que hem de seguir”.

Ara el Barça se situa amb 11 punts, en vuitena posició, amb cinc de marge respecte al descens. Per davant, les posicions de play-off queden a tres punts.