Yulimar Rojas, nou rècord del món

Yulimar Rojas, nou rècord del món

La blaugrana estableix una nova millor marca mundial en pista coberta, gràcies al seu sisè intent de 15,43 m

Amb èpica però amb efectivitat. L’atleta del Barça Yulimar Rojas ha establert aquesta tarda un nou rècord del món en pista coberta amb un registre de 15,43 m.

La veneçolana de 24 anys ha necessitat fins a sis salts per aconseguir quelcom que semblava fet: establir un nou registre en el llibre de l’atletisme mundial.

Després d’un inici dubtós de Rojas, amb un dos nuls i un salt per sota de quinze metres en el segon intent, el quart intent ha despertat la quatre vegades campiona del món. Els 15,29 m han obert un camí que, aquest cop sí, semblava inevitable.

Així i tot, el rècord s’ha fet esperar. El nul del cinquè salt posava tota l’èpica sobre el fossar principal del poliesportiu de Gallur de Madrid. La grada, dividida entre els que ja havien renunciat a veure la història amb els seus ulls i els seguidors més fidels de la blaugrana, ha vist com Rojas ha volat fins als 15,43 en el sisè i últim intent.

Una trajectòria lligada al Barça

Cal recordar que Yulimar Rojas va arribar al FC Barcelona després dels Jocs Olímpics de Rio 2016, on va ser plata olímpica. A més, la temporada passada -la tercera com a blaugrana- va ser històrica per a ella, ja que va aconseguir el seu quart or mundial, l’or als Jocs Panamericans de Perú i la segona millor marca de la història  (15,41 m) a l’aire lliure, a només 9 centímetres del rècord del món absolut (15,50 m d’Inessa Kravets).

Declaracions de Yulimar Rojas

"Aquesta pista per a mi és especial, vull agrair a tothom que ha fet possible això. Jo sempre sabia que això sortiria sol. Ho vaig dir a la presentació i avui m’he dit que era el dia, que no ho podia deixar escapar i ha sortit".

"Ara necessito calmar-me, donar gràcies a Déu, plorar i assimilar el que he fet. Només puc agrair-ho a tothom. Crec que avui era el dia i l’Iván m’ho deia: “Estàs bé, oblidat de tothom i tranquil·la, que sortirà”.

"Des del primer salt m’he sentit còmoda, he corregit alguns errors de l’entrada, i amb el salt de 15,29 m ja ho he vist fet".

RECORD DEL MON-WEB1
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut