Madrid espera una nit d’alta volada

Madrid espera una nit d’alta volada

La capital espanyola acull aquest vespre l’última prova del World Indoor Tour, en una jornada amb algunes de les grans estrelles de l’atletisme mundial

Quan queden poques hores perquè la pista de Gallur obri les seves portes, el Miting Internacional de Madrid, última de les proves del World Indoor Tour, es preveu com un dels més importants de la temporada de pista coberta.

Amb el mundial de la Xina suspès a causa de la crisi pel coronavirus, els objectius per a la temporada passen a centrar-se en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Fins aleshores, els aficionats de l’atletisme podran gaudir de competicions en les quals els atletes buscaran superar-se amb l’objectiu d’aconseguir la mínima que atorga bitllet per als Jocs o bé amb l’objectiu d’aconseguir millors marques personals per seguir reivindicant-se.

Rècord del món a la vista

En el cas de l’atleta blaugrana quatre vegades campiona del món, Yulimar Rojas, el seu objectiu no és un altre que “seguir millorant a la pista, però també com a persona. Madrid és casa meva, és on vaig començar a competir i per a mi és una pista molt especial”, assegurava en la presentació del míting.

La veneçolana arriba amb 15.03 m com a millor marca personal de l'any, aconseguida a Metz ara fa uns dies. Una marca que està lluny del seu 15,41 m d’Andújar -segona millor marca de la història, a només 9 centímetres del rècord del món- però que, sent la primera competició de l’any, permet somiar.

Tot i que Rojas es resisteixi a verbalitzar-ho (“el meu objectiu és saltar, jo em relaxo i segueixo amb la meva vida. La meva ment està pensant a ser millor atleta i el rècord del món ja sortirà”, apuntava la triplista), superar Inessa Kravets -atleta que té actualment, i des del mundial de Göteborg del 95, el rècord del món- és quelcom que tard o d’hora acabarà passant. Després de l’intent a Doha, tots els rumors indiquen que Madrid podria ser el lloc on la deixeble del mític Iván Pedroso pugui establir la millor marca de la història.

Cal recordar que Rojas arriba després d’un 2019 insòlit: or a Doha -sumant el seu quart títol mundial-, or als Jocs Panamericans i segona millor marca de la història, fets pel qual es converteix en la gran dominadora mundial del triple salt femení. Així i tot, l’experiència del 2018 -un any molt dur per a la blaugrana en el qual, tot i les dificultats, acabaria sumant un or al mundial a Birmingham- permet a Rojas “saber que no puc sortir-me del meu camí. Aquest ha estat el meu millor hivern, i crec que encara tenim grans coses per davant, però per això hem de seguir treballant”, apunta la jove de 24 anys.

Ben, Pájaro, Tobalina i altres noms a tenir en compte

Més enllà del que pugui oferir la prova de triple salt, també caldrà estar pendent de les actuacions d’Adrián Ben en els 800 metres, d’Ángel David Rodríguez en els 60 metres, la de Lucas Bua en els 400 o la de Carlos Tobalina en el llançament de pes.

Un espectacle assegurat a Gallur que arrencarà a les 19 h, en directe per Teledeporte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut