Guanyen tot i patir

El Barça Rugby guanya a Sevilla en un partit complicat i que van estar a punt de perdre en l’última acció del partit

Duel complicat per al Barça Rugby al camp del Ciencias de Sevilla. La superioritat física dels andalusos va marcar un partit travat, sense un clar dominador i en el qual no va passar gran cosa.

Els primers en anotar van ser els locals que en el minut 8 de partit van situar el 5-0 a l’electrònic. Al quart d’hora de joc, Cesar Ocampo igualava el duel, mentre que Juan Pablo Garcia avançava als de Sergi Guerrero amb la transformació (5-7). Els catalans seguien incòmodes en un enfrontament en el qual no van poder tenir possessions llargues, fet que va permetre als locals atacar amb més comoditat.

Abans del descans, el Sevilla capgirava el marcador amb una segona marca no transformada que deixava el 10-7 al final dels primers 40 minuts.

Patint fins al final

A la represa, el Barça va millorar lleugerament, fet que li va servir a l’equip de Sergi Guerrero per tornar-se a situar al capdavant, gràcies a l’assaig anotat per Martín García i a la transformació de “Juanpi” (10-14). Quatre minuts més tard, el Ciencias escurçaria la diferència amb un cop de càstig (13-14), el qual seria retornat pel 15 blaugrana per deixar, de nou, els 4 de diferència (13-17).

A poc més de 20 minuts pel final, els locals es quedarien amb un menys per l’expulsió de Mafi Sione, per doble groga. Els de Sevilla havien de conservar l’avantatge que un minut abans havien construït amb la seva tercera marca, aquesta transformada (20-17).

A falta d’un quart d’hora, la cosa es complicava per a un Barça que seguia cometent masses errors tant en atac com en defensa i que encaixaria un nou cop de càstig (23-17) que l’obligava a anotar, com a mínim, una marca transformada per guanyar.

En el 68, el Barça es situava a només tres punts gràcies al segon cop de càstig transformat per Juanpi, mentre que a cinc minuts pel final, Pedro Cané culminava una acció eterna del Barça (23-27) que va estar a punt de no treure res després d’estar prop de 10 minuts a cinc metres de la zona de marca.

En l'última acció del partit, els locals la tindrien per endur-se la victòria però un "avant" acabaria deixant el 23-27 definitiu.

Tornen a mirar cap amunt

Els quatre punts de diumenge deixen al Barça Rugby a només un de la zona de play-off, marcada per l’Independiente amb 35 punts. Per davant, en cinquena posició, es situa la UE Santboiana amb 39 –cinc més que el Barça-.

El pròxim rival dels blaugrana serà el Cisneros, en un partit clau per als barcelonins que aspiren a sumar cinc punts per seguir pujant a la classificació.