Caràcter guanyador

El Barça de bàsquet femení supera amb contundència al Mataró i es refà després de la derrota de València

“Era més important per a l’equip que per a la classificació”, assegurava Isaac Fernández després de la victòria culer davant el Mataró. Les blaugrana es refeien de la patacada que suposava caure, dimecres, a la pista del Picken Claret amb una contundent victòria davant l’AE Boet Mataró.

La defensa, la clau

El partit va començar bé per a un Barça que, tot i encaixar un 0-5 en els primers segons de partit, va estar molt més intens i elèctric que les del Maresme. Dos triple d’Elena Silva -brillant durant els 22 minuts que va estar sobre el parquet- situaven al Barça per davant el marcador, situació que ja no canviaria fins al final del duel.

Les de Sant Feliu es van fer fortes amb una defensa quasi impecable: gran defensa individual, bé a les ajudes i efectiva en les recuperacions (13 en total).

Al descans, el Barça ja havia encarrilat el partit (34-16), però el temor que tornés a repetir-se la desfeta de València començava a sobrevolar el pavelló Juan Carlos Navarro. Lluny d’això, el Barça va mantenir el ritme en el tercer quart amb un parcial de 19-8, fent que les visitants no arribessin als 10 punts en cap dels tres primers períodes.

Ja en els últims 10 minuts, amb el Barça dominant còmodament el partit, el Boet va poder maquillar el resultat, però la victòria ja no va perillar en cap moment per a les d’Isaac Fernández.

Enganxades al play-off

Ara el Barça es queda en cinquena posició amb 11 victòries, a una de l’Unicaja que és el quart classificat.  Per sota, pressiona el Lima-Horta, que també en suma 11 i que serà el pròxim rival de les blaugrana (diumenge 22, a les 18h).