Barça - València: S’acaba el camí a la Copa (78-82)

Els blaugranes no podran revalidar el títol aconseguit en les dues edicions anteriors en caure eliminats en uns quarts de final que s'han decidit en els darrers sospirs

No ha pogut ser. En un final cenyit, el Barça ha caigut derrotat en els quarts de final de la Copa del Rei de Màlaga (78-82). Amb un Martín Carpena d’ambient hostil, els de Pesic no han trobat la claredat necessària en atac per respondre les cistelles del València Basket. Mirotic, amb 25 punts, ha estat el màxim anotador dels blaugranes en un matx de color taronja.

Inici fulgurant que no donava cap pista del 18-19 del primer quart. Perquè l’estrena del Barça en la Copa del Rei de Màlaga ha començat amb un parcial de 8-0 (min 3). La intensitat defensiva ha impulsat l’efectivitat anotadora, especialment des dels 6,75 del canell de Víctor Claver. Uns triples que han virat de tendència culer en els següents compassos. En conseqüència, s’ha enfosquit la posada en escena dels de Pesic, que no han mogut les xarxes del Martín Carpena durant més de sis minuts.

Es refan d’un parcial de 0-20

Els escaladors blaugrana, amb l’alè de l’afició, en minoria, han pervingut fins al 38-41 del descans. Perquè, amb Higgins, Delaney, Claver, Mirotic i Tomic a pista, han estat capaços de capgirar un parcial de 0-20 en contra. Una demostració de caràcter impulsada per les vehements indicacions del tècnic serbi. Un combatiu 33 culer i un inspirat 30 barcelonista han estat els màxims anotadors d’una primera part d’alternatives.

Mirotic, el guia en atac

Els coercitius punts de l’aler pivot montenegrí blaugrana, que s'ha enfilat fins als 25 per il·luminar els dígits del marcador, no han cessat. No obstant això, no han negat la resposta del València Basket. Els de Jaume Ponsarnau han trobat, una vegada i una altra, la claredat ofensiva. D’aquesta manera, un Barça erràtic ha hagut de fer front a un +12 rival (52-64, min 30) en el tram decisiu de matx.

Encaren el darrer quart amb desavantatge

Els de Pesic han afrontat l’ocàs del primer partit de quarts amb un 63-74 desfavorable. Quatre minuts restaven als barcelonistes per capgirar la tònica encistelladora. Però l’espessor en atac ha envaït els pensaments del Barça. Però s'ha resistit a l’eliminació copera i ha conduït el partit a un final ajustat i intens. Un triple de Hanga ha situat el 77-79 quan faltaven 10 segons, i un tir lliure fallat per Doornekamp ha atorgat als culers una possessió per poder empatar el matx. Una realitat que no ha pogut ser i ha acabat amb els de Pesic fora del camí de la Copa del Rei 2020. Ara, l’Eurolliga ja treu el cap: el 21 de febrer a la pista del Panathinaikos.