Els Esports Amateurs i la Fundació treballen la prevenció del “bullying” amb una formació per a entrenadors i familiars

Els Esports Amateurs i la Fundació treballen la prevenció del “bullying” amb una formació per a entrenadors i familiars

El directiu Oriol Tomàs ha estat l’encarregat de presidir l’acte que ha consistit en una ponència de Juan Calmaestra, doctor en psicopedagogia, investigador del Grup de Recerca Laecovi i col·laborador de la Fundació Barça

L’auditori 1899 ha acollit aquesta tarda la formació per a entrenadors, delegats i esportistes dels esports amateurs, en una jornada a la qual també s’hi ha sumat -per primera vegada- pares i mares dels esportistes amateurs i de la masia del FC Barcelona.

L’acte ha estat presidit pel membre de la Junta Directiva, Patró de la Fundació Barça i Responsable dels Esports Amateurs del club, Oriol Tomàs, qui ha volgut agrair la presència al centenar d’assistents i ha remarcat que “el compromís del Barça amb la lluita contra l’assetjament entre els infants és total, per això volem que aquesta formació arribi a tots els entrenadors i esportistes del club”.

Tomàs també ha recordat que "la formació és un dels nostres principals objectius, de manera que volem seguir treballant per convertir els Esports Aficionats en un centre de formació d'excel·lència del club".

Objectiu: ni víctimes, ni agressors

Pel que fa a la ponència, l’encarregat de dur-la a terme ha estat Juan Calmaestra, doctor en psicopedagogia i investigador del Grup de Recerca Laecovi, actualment col·laborador amb el programa contra el “bullying” implantat per la Fundació Barça.

Més enllà d’identificar quines són les principals causes d’aquest fenomen i de donar recomanacions a tots els entrenadors i pares, Calmaestra ha recordat que “ja no podem dir que és una cosa de nens, aquesta etapa ja l’hem superada. Volem que les víctimes deixin de ser víctimes i que els agressors deixin de ser agressors, aquest és l’objectiu final”.

2020-02-13 ACTO MASIA BULLYNG 16

Pel que fa a la vinculació amb la Fundació Barça, el professor universitari ha remarcat la bona entesa i “la vinculació ideal que estem tenint. Amb la Fundació Barça tenim una relació molt estreta i ens està ajudant molt poder aplicar aquest programa al món de l’esport, un lloc en el qual els joves s’alliberen i es mostren tal com són”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut