La visita d’un històric europeu

La visita d’un històric europeu

El Barça i el Zagreb s’han enfrontat en 22 ocasions -amb 20 victòries culers, un empat i un triomf croat- i el duel es va convertir en un clàssic continental en la década dels 90

Aquest dissabte tornarà la VELUX EHF Champions League al Palau Blaugrana amb la visita del PPD Zagreb, que està dirigit per l’exblaugrana Veselin Vujovic. El conjunt croat, actual últim classificat del grup A, és un equip històric a Europa, i el duel contra el Barça es va convertir en un clàssic de l’handbol en la dècada dels anys 90.

En un total de 22 ocasions s’han enfrontat el Barça i el Zagreb des del primer enfrontament la temporada 1995/96. 21 dels 22 partits han estat en la Copa d’Europa i la Lliga de Campions, mentre que el restant va ser la final de la Supercopa d’Europa de l’any 1998 que va acabar amb triomf blaugrana per 28 a 22. Dels 21 enfrontaments, 20 van acabar amb victòria del Barça i només un va ser per al Zagreb.

Entre tots els partits entre Barça i Zagreb destaquen les tres finals de Champions consecutives les temporades 1996/97, 1997/98 i 1998/99. Totes tres van acabar amb títol del Barça, que va encadenar cinc títols consecutius en total. La resta d’enfrontaments s’han repartit entre eliminatòries i partits de fases de grups. A banda del partit de la primera volta d’aquest curs (19-42), l’últim precedent és recent, ja que els dos equips ja van coincidir en el mateix grup fa dues temporades. Aleshores, el Barça es va imposar per 32-22 al Palau i per 24-32 a Zagreb.

Aleix Gómez serà baixa

Per al partit del dissabte contra el PPD Zagreb Xavi Pascual no podrà comptar amb Aleix Gómez. L’extrem sabadellenc va acabar el partit de Lliga contra el Bidasoa Irún amb molèsties, i l’exploració ha confirmat que té una lesió fibril·lar al recte anterior de la cama dreta. Aleix, que és el tercer màxim golejador de la Lliga de Campions amb 60 gols, es perdrà el proper partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut