Barça-Reus: Festival de gols blaugrana (7-1)

El Barça s’emporta un Clàssic atractiu i espectacular, especialment en el segon període

El clàssic s’ha quedat al Palau. El Barça ha guanyat un enfrontament molt igualat fins al primer gol, quan els culers han premut l’accelerador i han agafat distància en el marcador. Matias Pascual –amb un doblet–, Pablo Álvarez, Nil Roca, João Rodrigues, Helder Nunes i Bargalló han firmat les dianes del conjunt blaugrana.

El Reus ha sortit bé sobre el parquet del Palau. La primera possessió ha estat per als de Jordi Garcia, que ja han fet un primer llançament ben rebutjat per Sergi Fernández. Com demana un clàssic com aquest, tots dos equips han mostrat una gran intensitat defensiva i han lluitat cada bola com si fos l’última.

El Barça ha avisat per primer cop mitjançant Bargalló, que no ha pogut definir un cara a cara amb Càndid Ballart. El porter reusenc ha estat un mur i ha negat el gol als jugadors d’Edu Castro, especialment a João Rodrigues i Helder Nunes, molt actius durant el primer període. Els culers han trobat en els contraatacs la seva millor arma, aprofitant algunes pèrdues d’un Reus que intentava mantenir possessions llargues.

Pascual desfà la igualada

El joc seguia molt igualat, però ha aparegut Matias Pascual per decantar la balança. El jugador argentí ha inaugurat l’electrònic en el minut 12, després d’un bon revers i un xut ras i potent. El gol ha donat una mica de calma al Barça, que ha pogut controlar més el ritme del partit. Per rematar-ho, Pascual ha tornat a ser protagonista. El 4 blaugrana ha recollit una bona passada d’Alabart i ha picat la bola amb qualitat després d’aixecar-la.

El Reus ha intentat reduir distàncies abans del descans, però ha topat amb un gran Sergi Fernández. Helder Nunes ha vist targeta blava, però l’equip de Jordi Garcia no ha aprofitat ni el llançament de falta ni la superioritat de dos minuts.

Golejada culer

El bon joc blaugrana dels darrers minuts del primer període ha anat a més en l’inici del segon. El Reus s’ha apagat davant un Barça elèctric i Pablo Álvarez ha engaltat un llançament potent impossible per a Ballart per situar el 3-0 als dos de la represa i fer el seu vint-i-cinquè gol a la Lliga. Poc després Bargalló ha fregat el quart, però la bola no ha creuat la línia per ben poc quan el Palau ja cantava el gol. Sí que el faria Nil Roca, en recuperar una bola a camp contrari i definir bé en l’un contra un.

Els darrers deu minuts han estat una pluja de gols constant. João Rodrigues ha firmat la maneta des del punt de penal en el minut 38. Àlex Rodríguez, el millor dels reusencs avui, ha fet el gol de l’honor amb un gran llançament llunyà. Helder Nunes ha marcat el sisè i Pau Bargalló ha tancat l’electrònic amb el setè i definitiu en una acció de falta directa en què ha definit amb molta qualitat i sang freda.

Gran clàssic i gran victòria per seguir líders. Ha estat una jornada festiva al Palau, en un dia en què el primer equip s’ha fet una fotografia amb el formatiu de l’hoquei abans de començar el partit. Els d’Edu Castro tornaran a jugar el proper dissabte 1 de febrer a la pista del Voltregà.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 7
Reus, 1

Barça: Sergi Fernández, Pau Bargalló, Sergi Panadero, Helder Nunes, João Rodrigues –cinc inicial– Pablo Álvarez, Matias Pascual, Ignacio Alabart, Nil Roca.
Reus: Càndid Ballart, Romà Bancells, Pablo del Río, Àlex Rodríguez, César Carballeira –cinc inicial– Joan Salvat, Tiago Rafael, Pablo Nájera,
Gols: 1-0, Matias Pascual (min 12); 2-0, Matias Pascual (min 17); 3-0, Pablo Álvarez (min 27); 4-0, Nil Roca (min 32); 5-0, João Rodrigues (min 38); 5-1, Àlex Rodríguez (min 40); 6-1, Helder Nunes (min 44); 7-1, Pau Bargalló (min 45).
Àrbitres: Iñigo López i Raül Burgos. Han amonestat amb targeta blava Helder Nunes. Faltes: 11-10.