Local

Final blaugrana en l’Europeu!

Espanya, amb Pérez de Vargas, Entrerríos, Ariño i Aleix, es jugarà el títol contra la Croàcia de Luka Cindric; Dolenec, amb Eslovènia, lluitarà pel bronze contra Noruega

Tot l’Europeu ha tingut un accentuat to blaugrana, i els millors pronòstics s’han complert en arribar a la gran final. I és que el títol es decidirà entre dues seleccions amb representació del Barça. Espanya, amb Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aitor Ariño i Aleix Gómez, es va imposar en la semifinal contra l’Eslovènia de Jure Dolenec (34-32). Abans, en una primera semifinal trepidant, la Croàcia de Luka Cindric havia superat Noruega (28-29) després de quatre pròrrogues. Així doncs, els Hispanos i el combinat balcànic es jugaran l’or i el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio.

La tarda de divendres començava amb un espectacle d'handbol de màxima qualitat. La semifinal entre Noruega i Croàcia, després d’alternances constants, es va decidir en la quarta pròrroga per 28-29. Cindric, absent en la part decisiva del partit per unes molèsties, va aportar un gol a la victòria balcànica en un partit que passarà a la història dels campionats europeus.

Una estona més tard el Tele2 Arena d’Estocolm acollia la segona semifinal, amb un duel directe entre jugadors del Barça. Pérez de Vargas, Entrerríos, Ariño i Aleix, amb Espanya, s’enfrontaven a Dolenec, amb Eslovènia. Al descans, el resultat de 20-15 favorable al conjunt de Jordi Ribera semblava decantar la semifinal. Entrerríos, amb cinc gols (sis en total) dirigia amb mestratge els Hispanos, i Pérez de Vargas aturava en moments clau.

L’aparició d’Aleix (4 gols) en la segona part mantenia l’avantatge, tot i els sis gols totals de Jure Dolenec, però el resultat es va ajustar i el triomf espanyol no es va decidir fins al darrer minut. Entrerríos va obtenir la distinció de Millor Jugador del Partit i el conjunt espanyol es va classificar per a la seva tercera final d’Europeu consecutiva. Els de Jordi Ribera buscaran revalidar el títol, amb Croàcia com a rival, el diumenge a les 16.30 h. A més, per si el títol no és un premi suficient, el campió també obtindrà el bitllet directe per als Jocs Olímpics del proper estiu.

Més notícies aquí