Segon lliurament d’insígnies d’or per als socis del 1970

Segon lliurament d’insígnies d’or per als socis del 1970

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident primer Jordi Cardoner lliuren a 72 socis els guardons de reconeixement a 50 anys de vinculació al Club

Josep Maria Bartomeu ha presidit el segon acte de lliurament d’insígnies d’or als socis que es van vincular al Club l’any 1970, el qual s’ha celebrat aquest dilluns 20 de gener a l’Auditori 1899 del Camp Nou.

Acompanyat del vicepresident primer, Jordi Cardoner i Casaus, el president del FC Barcelona ha entregat personalment la insígnia d’or als 72 socis homenatjats, molts dels quals han assistit a l'acte acompanyats pels seus familiars.

Els màxims directius blaugrana han volgut reconèixer el compromís dels socis assistents amb el Barça durant tots aquests 50 anys i els han agraït la seva fidelitat. “En una època complicada com era la dels darrers anys del franquisme -ha manifestat Bartomeu-, i en un període en què tampoc podíem celebrar molts èxits esportius, vosaltres, o aquells a qui us van fer socis, vau prendre una decisió valenta com va ser la de vincular-se a aquest Club”.

Fets del 1970

L’any 1970, quan es van treure el carnet els socis guardonats, es va viure l’escàndol protagonitzat per l’àrbitre Emilio Guruceta al Camp Nou, en assenyalar en un Barça-Reial Madrid de Copa, un penal de Rifé a Velázquez que s’havia produït clarament fora de l’àrea. A més, Guruceta va expulsar Eladio i el matx va acabar amb l'eliminació del FC Barcelona, la invasió del terreny de joc per part d'alguns afeccionats i una dura intervenció de la policia.

El 1970 es va fundar el Barcelona Atlètic, que actualment porta la denominació de FC Barcelona B, com a resultat de la fusió dels equips filials del Condal i l’Atlètic Catalunya, i també en aquell any es va posar la primera pedra al Palau Blaugrana, que seria inaugurat l’any posterior.

Finalment, el Camp Nou va acollir el dia de Nadal del 1970 el primer partit femení d’un equip relacionat amb el Barça, que sota el nom de Selección Ciudad de Barcelona es va enfrontar al Centelles.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut