Barça-Benfica: Tensió fins al final al Palau (5-5)

Els portuguesos no s’han rendit en cap moment i han aconseguit l’empat en els instants finals, per la qual cosa els d’Edu Castro encara no tenen la classificació matemàtica

Autèntic espectacle amb un hoquei de luxe al Palau Blaugrana (5-5). Intensitat, ritme frenètic i tensió han estat els denominadors comuns del matx de Champions. Malgrat anar tot el partit per davant, el Barça no ha pogut aprofitar l’ocasió i ha deixat escapar la victòria quan ja semblava que la tenia a la butxaca, ja que ha comandat el marcador en tot moment i ha gaudit d'una renda de tres gols. El Benfica es trobava dos gols per sota a falta de tres minuts, i el setge portuguès ha tingut premi en els darrers segons, quan Nicolia ha signat el definitiu empat a 5. Amb aquest resultat, els d’Edu Castro encara no han pogut certificar la classificació, malgrat que les opcions segueixen plenament intactes i es mantenen líders amb tres punts d'avantatge sobre els portuguesos.

El partit ha començat ben mogut i posant-se de cara per al Barça. Després d’una bola al pal per part dels portuguesos, els d’Edu Castro han llançat un fugaç contraatac que ha culminat Helder Nunes, el qual ha batut Henriques amb un xut de pala (1-0, min 3). Sergi Fernández ha començat el matx molt inspirat, amb tres aturades de mèrit per evitar l’empat dels de vermell. Quan restaven deu minuts per a la conclusió de la primera part, Fernández ha tornat a estar encertat per evitar l’empat dels portuguesos en un u contra u.

Una gran recuperació de Joao Rodrigues en zona de construcció visitant ha deixat el gol en safata a Helder Nunes, que no ha desaprofitat l’ocasió per signar el doblet i augmentar la renda blaugrana (2-0, min 18). Immediatament després, el Benfica ha gaudit d’un penal a favor, que ha transformat Jordi Adroher de cullera per escurçar distàncies (2-1, min 18). Una triple intervenció d’Henriques, molt meritòria, ha evitat que els d’Edu Castro es tornessin a escapar. Enmig de l’estira-i-arronsa, Fernández ha impedit l’empat dels de Lisboa aturant una falta directa. Mig minut abans del descans, Pablo Álvarez s’ha servit d’un contraatac per donar un cop de puny damunt la taula enmig de la insistència portuguesa i ha fet el tercer culer (3-1, min 24).

El Benfica no es rendeix

El Benfica ha tornat molt viu dels vestidors. Just després d’iniciar-se el segon temps, Lucas Ordoñez ha fet el segon gol dels portuguesos per acostar-los en el marcador amb una diana de gran prestigi (3-2, min 26). Si el primer temps havia estat un intercanvi de cops, el guió de la segona part ha estat calcat. Nil Roca ha perforat la porteria contrincant per tornar a aconseguir, de nou, un marge de dos gols (4-2, min 27). Amb un quart d’hora de joc per davant, Pau Bargalló ha fet picar la bola al travesser abans que aquesta entrés per posar les coses molt de cara per al Barça, tot transformant una falta directa (5-2, min 35).

Però el Benfica no s’ha rendit. Adroher ha fet passar la bola per sota de Sergi Fernández per tornar a donar opcions als lisboetes (5-3, min 36). Malgrat tot, el porter blaugrana ha estat clau en els següents minuts deixant en no-res dues clares ocasions dels de vermell. Els d’Edu Castro han estat a punt de sentenciar del tot el matx amb una sensacional jugada individual de Pablo Álvarez que ha culminat Panadero, però no ha trobat porteria i els ha costat car. El Benfica no ho havia dit tot, i ha estat capaç d’atansar-se de nou a un sol gol quan Jordi Adroher ha marcat de falta directa (5-4, min 47). A falta d’un minut, el porter dels de Lisboa ha aturat el penal de Matias Pascual i, al contraatac, Nicolia ha dibuixat l’empat a l’electrònic (5-5, min 49). El setge portuguès final a punt ha estat de trobar el premi de la remuntada, però Sergi Fernández ha tornat a estar encertat i ha assegurat l’empat al Palau Blaugrana.

Després d’aquest frenètic partit de Champions, el Barça haurà de tornar a canviar el xip per pensar en la competició regular. El dimecres 22 de gener, a les 21.15 hores, els d’Edu Castro visitaran la pista del Caldes Recam Làser en partit d’OK Lliga.

Barça, 5
Benfica, 5

Barça: Sergi Fernández, Pablo Álvarez, Pau Bargalló, Sergi Panadero, Helder Nunes -cinc inicial-, Matias Pascual, Nil Roca, Ignacio Alabart, Joao Rodrigues.
Benfica: Pedro Henriques, Valter Neves, Diogo Rafael, Carlos Nicolia, Lucas Ordoñez -cinc inicial-, Albert Casanovas, Edu Lamas, Jordi Adroher, Vierinha.
Gols: Helder Nunes (1-0, min 3); Helder Nunes (2-0, min 18); Jordi Adroher (2-1, min 18); Pablo Álvarez (3-1, min 24); Lucas Ordoñez (3-2, min 26); Nil Roca (4-2, min 27); Pau Bargalló (5-2, min 35); Jordi Adroher (5-3, min 36); Jordi Adroher (5-4, min 47); Carlos Nicolia (5-5, min 49).
Àrbitres: Filippo Fronte i Alessandro Eccelsi. Han amonestat amb targeta blava el blaugrana Helder Nunes i el visitant Edu Lamas. Faltes: 10-9.