Xerrada de Xavi Pascual als tècnics de la Masia

Xerrada de Xavi Pascual als tècnics de la Masia

L’entrenador del Barça d’handbol ha explicat als tècnics del Futbol Formatiu i d’altres equips la metodologia de l’entrenament en l’handbol, destacant els punts en comú de tots els esports

El tècnic de Barça d’handbol, Xavi Pascual, ha ofert aquest dijous una xerrada titulada La metodologia en l’entrenament de l’handbol als entrenadors del Futbol Formatiu d’altres equips del Club. Una xerrada que s’ha fet en el marc de les formacions que organitza l’Àrea de Metodologia i que s’ha dut a terme a l’auditori de la Residència Masia – Centre Formació Oriol Tort, la mateixa setmana en què també va venir el tècnic del Castelló, Òscar Cano.

Xavi Pascual ha explicat la manera com treballa ell amb el seu staff tècnic en les diferents fases d’una temporada, com planifica els partits segons les seves característiques, i el seu punt de vista de com ha d’entrenar en base a com vol que jugui l’equip. “El joc de transició és una evolució del joc; l’handbol tendeix a això, i si juguem així hem d’entrenar així”, deia Pascual durant la xerrada.

Una de les qüestions tractades és la fidelitat al model de joc que té la secció d’handbol. Des del primer equip fins als equips infantils. “Els jugadors de la base han de conèixer la manera de treballar i la manera de jugar, per quan un noi ens ha d’ajudar al primer equip que ho tingui tot clar”, comentava el tècnic del Barça d’handbol.

A més, Xavi Pascual també ha parlat sobre la importància dels rols de cada membre de l’equip, la manera més òptima d’analitzar els rivals i la manera com organitza les rutines de treball, tant en l’entrenament com de cara als partits

Declaracions de Xavi Pascual a Barça TV:

“És important que compartim coneixement, però sobretot que compartim experiències. Els entrenadors ens hem d’alimentar de les experiències dels altres, perquè podem treure coses profitoses”.

“L'obligatorietat de guanyar és inherent al nostre club. Moltes vegades ens fa perdre l’oremus i és una qüestió que cal controlar”.

“Tots els entrenadors no hem de ser iguals. Jo explico els meus criteris, com funcionem nosaltres, i partir d’aquí cadascú agafa el que vol”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut