La Barça Academy Ciutat de Mèxic obre les seves portes a l'històric Reforma Athletic Club

La Barça Academy Ciutat de Mèxic obre les seves portes a l'històric Reforma Athletic Club

L’escola de futbol del FC Barcelona ja compta amb la seva segona seu mexicana i s’uneix així a la ja oberta a Puebla fa una temporada i a una desena de Camps a diferents ciutats

El Futbol Club Barcelona ha inaugurat a Ciutat de Mèxic la segona seu permanent al país del seu projecte d'escola esportiva, la Barça Academy. Mèxic continua sent un país clau dins de l'expansió internacional del Club, ja que a la seu de la capital s'uneix la Barça Academy Pobla, que es troba ja en la seva segona temporada esportiva, i a una sèrie de Barça Academy Camps celebrats per Setmana Santa i a l'estiu per diverses ciutats del país. La nova Barça Academy CDMX està situada en les instal·lacions de l'històric Reforma Athletic Club, entitat que acaba de celebrar els 125 anys de vida.

Amb aquest, ja són més de 50 els projectes internacionals Barça Academy posats en marxa a tot el món, sent el continent americà el més poblat amb escoles de futbol barcelonistes. Un total de 10 estan situats als Estats Units, 5 més al Canadà, i en aquests moments Mèxic s'uneix a la llista de països amb dues acadèmies, al costat de països on també hi ha una gran tradició futbolística com el Brasil o Colòmbia.

La cerimònia inaugural ha comptat amb la presència, entre d’altres, del director internacional del projecte Barça Academy, Carles Martín; del director de Barça Academy Amèrica, Xavier Mondelo; del president del Reforma Athletic Club, Carlos Vallejo; i del director de Projecte Local Barça Academy CDMX, Álex Álvarez, tècnic amb una dilatada experiència a l'escola de Barcelona, que han estat els encarregats de dirigir les paraules de benvinguda a les primeres famílies i jugadors. Abans d'aquests parlaments institucionals s'ha realitzat una sèrie de partits amistosos entre els 150 jugadors que avui dia ja formen part de l'acadèmia.

L'escola de futbol està dirigida a nens i nenes de 5 a 18 anys que podran gaudir d'un programa de preparació de tres dies i un altre de dos. Més informació i inscripcions a: https://mexico.barcaacademy.com/academy-cdmx/

El projecte de la capital mexicana arriba de la mà de la relació mantinguda en els últims cinc anys entre l'FC Barcelona i el seu partner local, Catalunya Sports, que en aquest últim lustre ja ha comptat amb la confiança de més de 3.500 nens i nenes que han gaudit dels clínics que s'han anat celebrant regularment en ciutats com Guadalajara, Monterrey, Querétaro, Ciutat de Mèxic, Puebla, San Luís Potosí, Acapulco i Cancun i que a partir d'aquest estiu també es faran a León i Los Mochis. Durant l'estiu del 2019 més de 750 joves van gaudir en tot el país d'aquests campaments esportius.

Més de 50 projectes Barça Academy permanents en els cinc continents
La Barça Academy és el model d'escola de futbol propi del FC Barcelona dirigit a nens i nenes, i té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d'escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les escoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d'èxit contrastats.

Actualment el FC Barcelona disposa de més de 50 projectes Barça Academy a tot el món, més de 180 Camps i 50 clínics, amb presència en 56 països dels cinc continents i la participació de més de 45.000 nens entre les diferents activitats promogudes.

Aquests projectes Barça Academy es divideixen en Barça Escola de Barcelona, les Barça Academy Pro en Haikou (la Xina) i Nova York (els Estats Units), la Barça Residency Academy Arizona (els Estats Units) i les Barça Academy que hi ha repartides pels cinc continents.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut