Un any amb Lluís Cortés a la banqueta

Un any amb Lluís Cortés a la banqueta

El tècnic del Barça Femení va ser nomenat el 8 de gener del 2019 i des de llavors ha sumat un 87% de victòries en els 39 partits oficials dirigits

El 8 de gener del 2019 el FC Barcelona nomenava Lluís Cortés com a nou entrenador del Femení. Després d’un any i mig com a analista, primer, i com a assistent, després, el tècnic balaguerí assumia les regnes de l’equip en substitució de Fran Sánchez per dirigir un nou impuls a l’equip.

Malgrat un bon inici, amb victòries al camp del Llevant i contra l’Athletic Club al Mini, una setmana fatídica a mitjans de febrer va allunyar el Barça dels objectius de la Lliga i de la Copa de la Reina. Això sí, paral·lelament Cortés va conduir el conjunt blaugrana fins a la històrica final de la Champions League de Budapest. Un bon paper global que li va valdre la renovació per a la temporada 2019/20.

I les culers la van començar amb força, aixecant amb autoritat la Copa Catalunya. Des de llavors, el Barça ha dominat la Lliga amb mà de ferro (i golejades per al record com el 6-1 a l’Atlètic de Madrid) i ha avançat amb pas ferm fins als quarts de final de la màxima competició continental.

En l’any exacte de Lluís Cortés a la banqueta, el Femení ha disputat 39 compromisos oficials, dels quals n’ha guanyat 34 (87%), n’ha empatat 1 i n’ha perdut 4. El balanç realitzador és de 121 gols a favor (3,1 per partit) i 22 en contra (0,56 per matx).

Amb motiu de l’aniversari, l’entrenador va ser el convidat de l’‘Hora B’ de Barça TV, on es va mostrar “molt content d’aquest primer any”. “Ha passat molt ràpid”, admetia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut