Una quinzena de blaugranes en el TOP 100 mundial

Una quinzena de blaugranes en el TOP 100 mundial

Fins a 17 atletes del Barça van tancar el 2019 entre els cent millors del món en la seva disciplina, segons ha fet saber la Federació Internacional (IAAF)

Les perspectives del Barça Atletisme són més que bones de cara al 2020. En un any en el qual els objectius principals seran els Jocs Olímpics, així com el Mundial en pista coberta de la Xina, fins a un total de 17 atletes van tancar el 2019 situats en el TOP 100 en l'àmbit mundial en la seva disciplina.

Segons ha fet saber la Federació Internacional (IAAF), una quinzena d’atletes que formaran part de la plantilla del 2020 del Barça Atletisme apareixen en els rànquings mundials realitzats per aquest organisme. Una llista formada a partir de les classificacions de cada esportista en totes les proves que va disputar al llarg del 2019 i que, segons el resultat, va permetre anar sumant punts en aquesta classificació.

Rojas, la líder mundial en el triple salt

Entre aquests disset atletes del Barça, la millor classificada va ser l’actual campiona del món de triple salt: Yulimar Rojas. Amb un total de 1.447 punts, la veneçolana va acabar el 2019 com a líder mundial.

El segon millor classificat va ser el velocista Álex Quiñónez, bronze a Qatar en la prova dels 200 m, i que va tancar l’any en quarta posició (1.397 punts). El podi blaugrana el va completar Alexis Copello, setè del món en la prova de triple salt masculí amb 1.308 punts.

Un reforç de luxe per al salt d’alçada

De la llista, també cal destacar la nova incorporació del Barça per al 2020: María Fernanda Murillo. De nacionalitat colombiana, especialista en el salt d’alçada, té el rècord nacional del seu país amb una millor marca personal d’1,94 metres, que li va servir per acabar el 2019 com la divuitena del món en aquesta prova.

Vuit més al TOP 50

D’altra banda, també cal destacar vuit atletes més que estan situats entre els 50 millors del món en la seva disciplina. Es tracta de Raquel González (divuitena en la prova de 20 km marxa), Adrián Ben (vint-i-unè en la prova dels 800 m), Ibrahim Ezzadouyni (vint-i-setè en els 3.000 m obstacles), Hèctor Santos (vint-i-novè en el salt de llargada), Eure Yáñez (trenta-quatrè en el salt d’alçada), José Ignacio Díaz (trenta-quatre en els 50 km marxa), Arantza Moreno (quaranta-tresena en el llançament de javelina) i Pedro José Martín (quaranta-novè en el llançament de martell).

La llista de blaugranes en el TOP 100 la completen: Carlos Tobalina (cinquanta-sisè en el llançament de pes), Laura Redondo (seixanta-cinquena en el llançament de martell), Pablo Sánchez Valladares (seixanta-setè en els 800 m), Dídac Salas (setanta-cinquè en el salt de perxa) i Fiorella Chiappe (noranta-quatrena en els 400 m tanques).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut