El Júnior, sotscampió a L’Hospitalet (93-74)

Els blaugranes cauen a la final de la 41 edició del Torneig

El Barça Júnior arribava a la final després d’una trajectòria immaculada al llarg del Torneig, amb tots els partits resolts amb triomf. Davant seu l’NBA Global Academy, que havia demostrat un alt nivell de joc al llarg de la competició. Els blaugranes van dominar el partit fins a la fi del 3r quart i en el darrer període els visitants van aprofitar el seu talent físic per proclamar-se campions.

Bona feina sense recompensa

Els blaugranes van dominar el primer quart amb un joc vistós i sabent apretar en defensa davant la superioritat física dels australians de l’NBA Global Academy i anant a la fi dels primers 10 minuts amb un 14 a 20 a favor. En el segon quart, els júniors blaugranes continuaven tenint la iniciativa en el joc i tancaven els primers 20 minuts guanyant per 40 a 47.

A la represa, els australians s’acostaven perillosament en el marcador, fins superar al Barça (57-55) en el minut 28 i amb conseqüent temps mort del tècnic blaugrana, Mateo Rubio. El quart finalitzava amb un 68 a 63 per l’NBA Global Academy.

En els darrers 10 minuts els australians agafaven espai (76-66) en el minut 34. Poco a poc la diferència s’ampliava i l’NBA Global Academy s’imposava per 93 a 74.

A la final

Els blaugranes enfocaven la semifinal del 41 Torneig Júnior de L’Hospitalet amb encert inicial i dominaven per 16 a 12 a la fi del primer quart. En un segon quart molt igualat, les diferències eren quasi idèntiques i els blaugranes marxaven al descans amb un 30 a 25 favorable.

Un parcial inicial, de 10 a 0, distanciava l’equip Júnior blaugrana en 15 punts (40-25) en el minut 24 de partit. El Barça dominava a la fi del tercer quart per 51 a 37. En el darrer quart, els joves de Mateo Rubio posaven la directa cap a la final. Poc a poc el camí de la final era obert. Els 21 punts (70-49) a menys de quatre minuts ja semblaven insalvables pels aragonesos i el Barça es classificava a la final, guanyant per 78 a 52, on esperava l’NBA Global Academy.

Invictes a la fase de grups

L’equip Júnior estava enquadrat en el Grup B del Torneig i el debut va ser davant de la Selecció de la Xina. Els joves de Mateo Rúbio, amb l’absència de Badji i les baixes per lesió de Ruiz, Gael i Ordoñez es va imposar per 93 a 62.

A la segona jornada el primer rival va ser el Fundación 5+11 (Baskonia) i amb un partit seriós es van emportar el triomf per 56 a 78. En el tercer partit del Grup B,  el Barça es va enfrontar al Partizan. Amb una gran defensa, en el darrer quart, els blaugranes es va alçar amb el triomf per 71 a 69 i finalitzaven 1ers del Grup B, i classificats per semifinals.