Baskonia-Barça: Reacció culer insuficient (76-74)

Els de Svetislav Pesic cauen al Buesa Arena després de completar una gran segona meitat i aixecar un desavantatge proper als 20 punts

Derrota del Barça al Buesa Arena (76-74) després de completar una gran remuntada a la segona meitat. Un partit en què el Barça ha arribat a anar prop de 20 punts per sota en el marcador davant un Baskonia molt encertat des del triple. Tot i la remuntada culer, els locals s'han mostrat més encertats en les darreres accions. Oriola ha pogut forçar la pròrroga o donar el triomf al Barça en el darrer llançament, però la pilota no ha entrat. Delaney i Kuric, amb 13 punts respectivament, han estat els màxims anotadors del Barça.

El duel ha començat amb un Baskonia molt encertat, especialment des de la línia de triple. I és que el conjunt de Vitòria ha tancat el primer període amb cinc triples convertits. A més, els barcelonistes han topat amb la defensa local, que els ha impedit desplegar el seu joc ofensiu. D’aquesta manera, els de Svetislav Pesic han pogut anotar 15 punts en els primers 10 minuts.

Els culers han tardat gairebé tres minuts a anotar en el segon període i el Baskonia ho ha aprofitat per situar-se amb 15 punts d’avantatge en el marcador (30-15, min 13). El Barça ha millorat la fluïdesa ofensiva, però els locals no han afluixat el seu gran encert, liderats per Pierria Henry, autor d’onze punts a la primera meitat. El marcador al descans era de 47-31.

Reacció culer des de la defensa

Els de Svestislav Pesic han saltat a la segona meitat amb molta intensitat, sobretot defensiva. Un aspecte que ha servit als culers per anar retallant de mica en mica la diferència en el marcador i situar-se prop dels 10 punts (65-54).

Igualtat fins al darrer sospir

Una cistella de Claver ha situat el Barça per sota dels 10 punts de diferència (68-60, min 35). El Barça ha aconseguit situar-se a tan sols dos punts diverses vegades, però s’ha trobat amb la reacció local (74-69). Després d’uns darrers minuts molt igualats, el Barça ha recuperat la pilota amb 76-74 al marcador. El llançament de tres punts d’Oriola sobre la botzina no ha entrat i els culers no han pogut començar el 2020 amb un triomf, tot i el gran esforç fins al darrer segon.