Local

El precedent gloriós a San Mamés

L’equip torna diumenge al remodelat estadi on es va proclamar campió de Lliga el 2013 de manera èpica

El nou San Mamés obrirà les portes diumenge per acollir un interessant Athletic Club-Barça, corresponent a la 15a jornada de la Primera Iberdrola. No serà la primera vegada que la Catedral viu aquest duel. A l’antic San Mamés ja es van veure les cares aquests dos equips els 5 de maig del 2013. Era l’última jornada de Lliga i s’hi decidia el campió.

El Barça, a qui només li valia la victòria, es va imposar per 1-2 davant de 26.000 espectadors i va acabar alçant el trofeu després d’una extraordinària remuntada de punts al llarg del campionat. Va ser la segona Lliga de les quatre consecutives que va conquerir del 2011 al 2015, amb Xavi Llorens a la banqueta.

Melanie i Kenti, les heroïnes

Aquell dia a San Mamés les coses se li van posar de cara molt aviat a les visitants, gràcies a un gran gol de falta de Melanie Serrano. Tot i disposar d’opcions per ampliar l’avantatge, l’Athletic Club empataria just abans del descans amb una sorprenent falta lateral botada per Eli Ibarra. Necessitaven un altre gol les blaugranes i el van aconseguir a falta de vint minuts per al final, per mitjà de Kenti Robles. Amb el triomf, l’eufòria culer es va desfermar sobre la mateixa gespa.

La mateixa Melanie, Vicky Losada, Alexia Putellas i Leila Ouahabi són les úniques supervivents a les files barcelonistes de la gesta del 2013.