Barça - Reial Madrid: Traca final blaugrana (83-63)

Barça - Reial Madrid: Traca final blaugrana (83-63)

Els de Pesic s’apoderen del Clàssic de la Lliga Endesa després de ser superiors, en tot moment, als blancs

No hi ha millor manera d’acabar l’any. El Barça s’ha endut el Clàssic (83-63) de la jornada 15 de l’ACB amb un folgat avantatge construït des del primer quart. Perquè la jerarquia blaugrana, esperonada en tot moment des de la grada del Palau, ha dominat de principi a fi i no ha deixat entrar els blancs en el corrent del matx. D’aquesta manera, els de Pesic tanquen el 2019 amb una victòria que els situa en el més alt de la taula empatats amb el Madrid. Els 20 punts de Mirotic, màxim anotador, han ajudat a construir la traca final dels barcelonistes.

Fulgurant inici culer

El Barça ha aprofitat la calidesa del Palau. Sota un ambient ensordidor, l’únic que s’ha escoltat sobre el parquet ha estat la xarxa barcelonista (8-0, min. 4). Perquè amb una defensa quasi sense escletxes, els de Pablo Laso, erràtics, solament han pogut encistellar cinc punts, tots de Randolph, en un primer quart de color blaugrana: 22-5.

Tots i cada uns dels jugadors utilitzats per Pesic, també el retornat Claver, han pintat favorablement les estadístiques; a destacar Delaney, amb els seus triples, i Hanga, sent la punta de la llança de la intensa defensa culer. D’aquesta manera, la jerarquia culer, tant en zona ofensiva com defensiva, ha entrat en bucle (35-14, min. 15) fins a un 0-8 en contra. Quan la piconadora blaugrana, que ha comptat amb el carburant de l’afició, ha estat frenada per la reacció blanca.

Paren la reacció blanca

El Madrid ha retallat l’avantatge del Barça (43-36) i les forces del Clàssic s’han igualat. Ara bé, en cap moment el resultat ha perillat per als de Pesic, que han sabut refredar i aturar el ritme remuntador dels blancs des de la defensa. I després d’un intercanvi de cistelles, la superioritat culer ha retornat i ha conduït el duel al definitiu quart amb un 62-45.

Asseguren la victòria

Amb la glòria a tocar, el Barça no s’ha relaxat -ja se n’ha encarregat el tècnic serbi amb un oportú temps mort que ha catapultat el lluminós-. D’aquesta manera, amb un Kuric, Mirotic i Oriola endollats, els blaugranes han amarrat el primer Clàssic del curs i la victòria (83-63). Una traca final dels de Pesic per acabar l’any, que els deixa al capdamunt de la classificació lliguera empatats a 12 triomfs amb els de Laso i amb el Saragossa, i esperar un 2020 carregat de partits. El primer, el dijous 2 de gener contra el Baskonia en Eurolliga.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 83
Reial Madrid, 63

Barça: Davies (5), Claver (-), Mirotic (20), Higgins (7) i Hanga (10) -cinc inicial- Tomic (8), Oriola (7), Kuric (10), Abrines (2) i Delaney (14)
Reial Madrid: Randolph (7), Campazzo (4), Deck (2), Tavares (8) i Taylor (4) -cinc inicial- Causer (4), Rudy Fernández (3), Laprovittola (4), Garuba (5), Carroll (9) i Thompkins (13)

Parcials: 22-5; 17-22 // 23-18; 21-18

Àrbitres: Daniel Hierrezuelo, Juan de Oyón i Rafael Serrano

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut