Local

Joventut Badalona – Barça: Victòria al derbi per assegurar-se el bitllet de la Copa (80-95)

Els de Pesic guanyen a Badalona en un partit en què Mirotic, amb 31 de valoració, ha estat el més destacat

Victòria contundent i destacada del Barça a Badalona. No només perquè un triomf en el derbi sempre és important, sinó perquè aquest resultat (80-95) permet als de Pesic assegurar-se la presència en la Copa del Rei. El bitllet l’han aconseguit en un partit que, malgrat el resultat final, ha tingut moments per als dos equips, però en el qual ha acabat pesant massa el tercer quart. També el bon partit de Mirotic, amb 23 punts i 31 de valoració, i la falta d’efectivitat d’una Penya que ha estat molt penalitzada per les pèrdues (18) i el poc encert en el triple (21%).

La represa encarrila el triomf

Tot i que en el primers dos períodes el Barça no ha estat del tot còmode, des de l’inici sí que ha dominat l’electrònic i només una cistella de Prepelic ha posat la Penya per davant (38-36, min 17).

Les pèrdues locals, en part a causa de la defensa visitant, han ajudat a que els blaugrana marxessin al descans amb un +6 (40-46), amb 14 punts d’un Mirotic que ja ha començat a rutllar molt aviat. Però ha estat a la represa quan els verd-i-negres han patit el ritme del Barça, que ha sortit a encarrilar la victòria (42-59, min 25) i ha pogut tancar el tercer quart amb un +15 (60-75).

Així, mantenint la distància en el marcador de l’Olímpic de Badalona, el Barça ha pogut materialitzar el triomf, l’onzè de la temporada a l’ACB. Victòria que, a més, permet als de Pesic arribar al proper cap de setmana, contra el Madrid, amb la possibilitat d’empatar els blancs en la classificació per tancar aquest 2019.