Local

Novena Copa Asobal consecutiva!

El Barça ha sumat un nou títol abans de l’aturada en imposar-se al Bidasoa Irún per 30-22, i ja en suma quatre aquesta temporada

El domini del Barça en les competicions estatals queda clar si es dóna una ullada als palmaresos, i en la Copa Asobal no és una excepció. Aquest diumenge, al pavelló Huerta del Rey de Valladolid, el conjunt de Xavi Pascual ha sumat la novena Copa Asobal consecutiva en imposar-se al Bidasoa Irún (30-22), i ja acumula 15 títols en les 30 edicions disputades d’aquesta competició. Des que se li va escapar el títol de la temporada 2010/11 contra el Ciudad Real, els blaugranes han encadenat triomf rere triomf i ja en van nou de consecutius.

La Copa Asobal es va començar a disputar la temporada 1990/91, i el Barça va guanyar la seva primera el curs 1994/95. Va repetir la temporada següent i va haver d’esperar a la 1999/00 per recuperar el títol. Aleshores en va encadenar tres de consecutives, però va veure com el desaparegut Ciudad Real en guanyava cinc de forma seguida. El curs 2009/10, ja amb Xavi Pascual a la banqueta, el Barça va tornar a guanyar la Copa, i des de la 2011/12 ja no l’ha deixat escapar. Amb la de Valladolid ja en són nou consecutives i 15 en total.

La desena per al tècnic i el capità

Hi ha dos membres de la plantilla del Barça que han sumat a Valladolid la seva desena Copa Asobal: Xavi Pascual i Víctor Tomàs. Tots dos han guanyat 10 de les darreres 11 edicions, una rere l’altra. Per a Raúl Entrerríos i Cedric Sorhaindo, que van arribar al Barça l’estiu del 2010, és la novena del seu palmarès. Al bàndol dels inexperts en aquesta competició, Luka Cindric, Abel Serdio i Alex Pascual han aconseguit el seu primer títol.

La Copa Asobal aconseguida a Valladolid és el quart títol del Barça aquesta temporada. En l’inici de curs, els blaugranes ja van guanyar la Supercopa de Catalunya, la Super Globe i la Supercopa d’Espanya. Fins al moment han guanyat totes les competicions que s’han decidit, i buscarà arribar al final de temporada amb opcions de seguir aixecant títols. I és que d’aquí a uns mesos es decidiran la Lliga Asobal, la Copa del Rei i, finalment, la Lliga de Campions.

Més notícies aquí