SL Benfica – Barça: Valuós triomf a Lisboa (2-4)

Els d’Edu Castro marxen de Lisboa com a líders en solitari del seu grup, després d’un partit tens i dur fins al final

Gran victòria de molt valor del Barça a Da Luz per 2-4. En un duel travat, tens i dur fins al final, la balança s’ha acabat decantant de la banda blaugrana. Els d’Edu Castro visitaven el Benfica en la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga Europea, i s’han endut el tercer triomf. Els culers tornen de Lisboa com a líders en solitari del Grup C, gràcies a un notable encert en la parcel·la ofensiva i a la fantàstica actuació d’Egurrola sota els pals. Un doblet de Pablo Álvarez i els gols de Matias Pascual i Joao Rodrigues han assegurat el triomf a Portugal.

Els primers deu minuts han estat un autèntic amunt i avall. La gran intensitat sobre el parquet ha estat una excel·lent carta de presentació del partit. L’intercanvi de cops entre Benfica i Barça no s’ha traslladat al marcador, fins que els d’Edu Castro han agafat la iniciativa. Una fantàstica combinació entre Ignacio Alabart i Helder Nunes ha arribat a Matias Pascual, que ha ajustat des de lluny la bola al pal curt amb una gran potència.

A partir de llavors, el ritme de l’enfrontament ha baixat, però no la fam de gol culer. Joao Rodrigues ha fet el segon gol blaugrana en un u contra u amb Pedro Henriques, marcant així el seu exequip. Poc després, Egurrola ha estat clau en aturar un llançament de penal a càrrec de Nocolia i impedir que els lisboetes s’acostessin en el marcador. Però fregant el descans, el Benfica ho ha aconseguit. De falta directa, l’exblaugrana Lucas Ordoñez ha superat el porter culer i ha retallat distàncies.

Aitor Egurrola, protagonista

Tornant dels vestidors, Egurrola ha agafat, de nou, el protagonisme. El porter blaugrana ha repetit l’acció de la primera meitat i ha tornat a aturar un altre penal executat per Nicolia. Instants després, el Barça ha aprofitat la bola aturada per posar distància. El tercer gol dels d’Edu Castro ha portat la firma de Pablo Álvarez, amb una falta directa magníficament transformada. Un Egurrola en estat de gràcia s’ha lluït, de nou, impedint el gol de falta directa d’Ordoñez.

Minuts més tard, però, el Benfica ha aconseguit finalment tornar a escurçar distàncies mitjançant Gonçalo Pinto. El mateix jugador hauria pogut aconseguir empatar el duel de penal, però una altra vegada Aitor Egurrola s’ha erigit com el salvador blaugrana. El Benfica ha seguit insistint fins al final, i amb els portuguesos abocats en atac, el Barça ho ha aprofitat per sentenciar segons abans del final. Pablo Álvarez ha signat el seu segon gol i el quart i definitiu culer per atorgar als d’Edu Castro una nova victòria a la Lliga Europea.

Saldat el tercer compromís continental amb èxit, els d’Edu Castro començaran a pensar ràpidament en el proper partit de l’OK Lliga. El Barça jugarà a Lloret el dimarts 17 de desembre, a les 21.00 hores. El proper partit de Lliga Europea serà, novament, contra el Benfica, el 18 de gener al Palau Blaugrana.

FITXA DEL PARTIT

SL Benfica, 2
Barça, 4

SL Benfica: Pedro Henriques, Diogo Rafael, Carlos Nicolia, Gonçalo Pinto, Lucas Ordoñez –cinc incial– Valter Neves, Albert Casanovas, Eduard Lamas, Jordi Adroher.
Barça: Aitor Egurrola, Sergi Panadero, Pau Bargalló, Helder Nunes, Joao Rodrigues –cinc inical– Matias Pascual, Pablo Álvarez, Nil Roca, Ignacio Alabart.
Gols: 0-1, Matias Pascual (min 9); 0-2, Joao Rodrigues (min 17); 1-2, Lucas Ordoñez (min 24); 1-3, Pablo Álvarez (min 31); 2-3, Gonçalo Pinto (min 39); 2-4, Pablo Álvarez  (min 50).
Àrbitres: Matteo Galoppi i Franco Ferrari. Han amonestat amb targeta blava el blaugrana Matias Pascual i el local Gonçalo Pinto. Faltes: 14-16.