Local

FC Barcelona – Panathinaikos: ‘Show-time’ al Palau (98-86)

Els blaugranes superen el conjunt grec i sumen la desena victòria a l’Eurolliga gràcies a un festival anotador liderats per uns excel·lents Mirotic i Delaney amb 23 i 17 punts respectivament

El FC Barcelona supera el Panathinaikos amb un festival anotador liderat per Mirotic i Delaney amb 23 i 17 punts respectivament. Un triomf que significa el desè pel conjunt de Pesic a l’Eurolliga i mantenir-se a la segona plaça de la classificació igualats amb el Reial Madrid.

Mirotic marca el camí

El Palau Blaugrana acollia un duel entre dos històrics del bàsquet. I això s’ha demostrat ben aviat sobre el parquet amb dos conjunts amb molta intensitat. Dos triples inicials de Mirotic han servit per marcar el camí del triomf al conjunt blaugrana (10-2, min 5). Atents al rebot, ofensiu i defensiu, i amb rapidesa a l’hora de construir els atacs els blaugranes han sotmès al conjunt grec en un inici fulgurant, que ha permès als culers agafar la primera avantatge clara al marcador (27-18). I tot gràcies a un inici brillant de Mirotic que s’ha exhibit un dia més a la pista.

El conjunt grec mai ha donat el seu braç a tòrcer i ha volgut demostrar perquè és el conjunt més anotador de la competició a través dels canells de Fredette – 19 punts- i  Nick Calathes – 13 punts-, que ha situat el Panathinaikos a dos punts a l’inici del segon període (28-26, min 11).

Però el conjunt blaugrana té múltiples recursos. Sòlids en defensa, els culers muntaven contracops ràpids. I un triple d’Abrines i dues espectaculars esmaixades de Davies han tornat a ampliar l’avantatge al marcador pels blaugranes (37-30, min 15). El ritme del partit era frenètic. I Kuric reflectia el partit en una acció que ha fet esclatar el públic del Palau salvant heroicament una pilota i anotant el triple posteriorment per situar el Barça a +9 abans del descans (55-44).

Salvatge Delaney

El pas pels vestidors ha sacsejat encara més el ritme del partit. El conjunt grec ha tornat a mostrar el seu potencial apropant-se l’electrònic (63-60). Però cada cop que el conjunt de Rick Pitino intentava retallar diferències, els de Pesic replicaven mostrant les seves urpes. Era un Barça coral que seguia el lideratge de Mirotic i Delaney. Kuric seguia letal, Higgins estava incisiu i Oriola s’ha apuntat a la festa amb un triple que ha situat als blaugranes amb +10 al marcador (79-69).

Un cop dur per als grecs que ja no han pogut refer-se davant d’un Barça que encara ha fet més gran l’escletxa al marcador amb un imparable Delaney, que amb 11 punts consecutius ha tancat el partit amb una actuació salvatge que ha fet aixecar a un Palau Blaugrana entregat. El desè triomf ha arribat amb un ‘show-time’ anotador del FC Barcelona.

La fitxa del partit:

FC Barcelona 98,

Panathinaikos 86,

FC Barcelona: Hanga (5), Tomic (9), Smits (7), Kuric (6) i Mirotic (23) – cinc inicial – Oriola (7), Davies (12), Higgins (7), Abrines (5) i Delaney (17).

Panathianikos: Papapetrou (10), Thomas (12), Fredette (19), Calathes (13), Papagiannis (6) – cinc inicial – Rice (10), Pappas (-), Vougioukas (2), Johnson (-), Mitoglou (5) i Bentil (3).

Parcials: 28-23 / 27-24 / 16-18 / 27-21

Àrbitres: Ilija Belosevic, Emin Mogulkoc i Saso Petek.

Més notícies aquí