Bartomeu: “El Barça manté els mateixos valors que fa 120 anys”

Bartomeu: “El Barça manté els mateixos valors que fa 120 anys”

El president del FC Barcelona, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha parlat sobre la història blaugrana i també de l’actualitat del Club

En una entrevista amb els micròfons de Catalunya Ràdio, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha parlat amb motiu dels 120 anys des de la fundació del Club, repassant la història blaugrana i també l’actualitat del Club culer. A continuació, repassem les declaracions més destacades:

 Per què el Barça és ‘Més que un club’?

“El Barça és Més que un club perquè des que es va fundar té uns valors de catalanitat, de democràcia, amb una vocació poliesportiva i amb una missió d’universalitat i globalitat. Cent vint anys mes tard, el Barça continua tenint aquest valors i això ens diferencia d’altres clubs. A més, també ens diferenciem amb altres activitats a través de la Fundació, el Barça Innovation Hub, amb una gran relació amb la ciutat i amb Catalunya. El Club és propietat de més de 144.000 socis, quelcom molt poc habitual en l’actualitat”.

“Avui estem aquí nosaltres, però fa 120 anys Joan Gamper va iniciar aquest gran Club. Va ser un visionari i va concebre una idea de l’esport a Barcelona, i li devem tots aquests valors inicials que avui encara els tenim”.

 El joc de l’equip als últims anys

“Cada temporada és diferent, el joc va evolucionant, es va adaptant als nous entrenadors i jugadors. Però sempre seguim amb una identitat pròpia com és la possessió, el joc combinatiu. No s’han de comparar èpoques, cadascuna és diferent”.

“Portem molts anys gaudint amb el Barça des de l’arribada de Rijkaard, després amb Guardiola, amb el Tito, el Tata, Luis Enrique i ara amb l’Ernesto Valverde, i sempre amb grans jugadors de la Masia”.

 Un Club líder

“Som el Club líder al món, un club de referència al món de l’esport, amb més de 350 milions de seguidors a les xarxes socials. Això vol dir que ho estem fent prou bé. Som l’equip que ha guanyat més títols als darrers anys. Estem molt bé i anirem encara a millor. El món del futbol està en un moment d’evolució, no sé com serà d’aquí 120 anys però sí que actualment som un dels clubs més innovadors al món”.

 Leo Messi

“M’agradaria firmar encara un contracte més amb Messi, ja en parlarem més endavant. Ara té contracte fins al 2021, però ell seguirà jugant aquí fins que es retiri, és el Club on vol estar i acabarà quan ell vulgui. És un referent, el millor jugador de la història, té el dret a decidir quan vulgui acabar”.

 Ernesto Valverde

"Valverde té contracte fins al 2021, però tant el Club com ell poden decidir no seguir. L’esforç és elevat, al Barça no acostumen a haver-hi grans períodes amb el mateix entrenador, però Valverde està il·lusionat amb aquesta temporada per buscar nous èxits”.

El poder al Barça

“En un club com el Barça el poder està distribuït en funció de quina àrea sigui. Els jugadors opinen, però les decisions són de la Junta Directiva, que és qui decideix i executa”.

 El Clàssic del 18 de desembre

“El Clàssic? Fer un acte reivindicatiu de forma pacifica, serena i cívica és compatible, no veig cap problema en el fet que es pugui jugar a futbol. El soci del Barça es lliure d’expressar-se i exhibir el que cregui al Camp Nou, no hi ha restriccions. Sempre sense insultar, de manera pacífica”.

L’Espai Barça

“El Club ha iniciat ja l’Espai Barça amb l’Estadi Johan Cruyff, el Miniestadi ja està pràcticament a terra i al Camp Nou ja hem fet obres internes, però a l’estiu vinent començarà la gran obra. El finançament, el Barça el pot fer perfectament; amb l’Espai Barça es generaran nous recursos amb nous actius per explotar i es podrà pagar de sobres aquesta inversió que farem en els propers quatre o cinc anys”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut