Barça B – Ilerdauto Nissan Pardinyes Lleida (66-68): Sense sort

Una cistella anul·lada al Barça B, en el darrer segon, podia haver donat pas a la pròrroga

Els blaugranes iniciaven la segona volta del seu grup de la LEB Plata davant un CB Pardinyes que els havia superat a la Lliga Catalana i que els va fer suar de valent per aconseguir el triomf (67-69), en el partit de la primera volta. En els primers 20 minuts, cada equip ha tingut el seu moment de domini i a la segona part els visitants han capgirat el marcador assolint 11 punts d’avantatge. Els blaugranes han intentat remuntar, fins i tot empatar el partit a 13 segons per al final, però la sort no els acompanyat i els àrbitres han anul·lat una cistella blaugrana en el darrer segon que hauria significat l’empat.

Un quart per a cada equip

Bon inici del Barça B de bàsquet. Els blaugranes començaven sòlids sobre la pista i efectius en atac i dominant, per la qual cosa s’avançaven per 13 a 6 en el minut 6 de partit. El ritme del partit era blaugrana, els d’Ocampo augmentaven la distància (22-11) en el minut 9 i acabaven el quart guanyant per 24 a 13.

En els segon quart, ambdós equips patien certes impressions en el joc, però les diferències oscil·laven sempre favorables al Barça B, que estava per davant en el marcador (28-18), en el minut 13 de partit. Però, a poc a poc, els lleidatans entraven més en el partit i s’acostaven a 4 punts (31-27) en el minut 16. Ocampo demanava temps mort i aconseguia aturar, momentàniament, la remuntada visitant. En els dos darrers minuts, els visitants han imposat seu el ritme de partit i s'ha marxat al descans amb un igualat 40 a 38.

Final polèmic

No milloraven les coses per als blaugranes en els primers minuts del tercer quart. El CB Pardinyes aconseguia capgirar el marcador (43-45) en el minut 25. Els blaugranes es trobaven encallats de cara a cistella i, en el minut 27, els de Lleida es distanciaven (43-51). El quart finalitzava amb un 47 a 52 i amb totes les opcions obertes de cara als darrers 10 minuts de joc.

En el darrer període, el ritme de joc estava del costat del Pardinyes. Els blaugranes veien a 7’35” per al final com el rival s’allunyava de nou (47-58) i Ocampo demanava un temps mort. Un temps mort que feia efecte i amb un parcial de 4 a 0 favorable obligava, un minut després, Gerard Encuentra, tècnic visitant, a demanar el seu temps mort.

A partir d’aquest moment, el Barça B tornava a funcionar com en el primer quart i quan quedaven menys de 5 minuts per al final, se situava a només dos punts (56-58). Les ganes de recuperar la diferència feia que els locals caiguessin en algunes precipitacions, que permetien el CB Pardinyes seguir dominant (61-65) a 1’30 min del final. El Pardinyes errava dos tirs lliures a 30 segons del final i una cistella d'El Hadji Omar Brancou situava el Barça a dos punts a 22 segons.

Els lleidatans anotaven 1 tir lliure a 22 segons (63-66) i a 13 segons el blaugrana Sergi Martínez anotava de tres i empatava el partit. Els visitants aconseguien el 66 a 68 a menys d’un segon, que semblava definitiu. Però un cop de dits blaugrana, que els àrbitres han interpretat fora de temps, podia haver donat el pas a la pròrroga.

Aquí podeu consultar les dades del Barça B – Ilerdauto Nissan Pardinyes Lleida (66-68)