Barça–Maccabi Tel Aviv: Triomf brillant des de la defensa (96-73)

Els de Svetislav Pesic sumen la segona victòria europea de la setmana en una nova nit de gran bàsquet al Palau Blaugrana

Segon triomf europeu de prestigi en 48 hores. El Barça ha tornat a completar un gran partit al Palau i ha sumat la vuitena victòria (96-73) del curs en 10 jornades a l’Eurolliga. Un duel igualat i en què un mal segon període culer ha donat un mínim avantatge al Maccabi Tel Aviv. Els de Svetislav Pesic, però, han completat una segona meitat excelsa per imposar-se a un dels equips de la part alta de la classificació. Mirotic, amb 25 punts, ha estat el màxim anotador culer.

El primer període ha estat igualat en el marcador i amb un Maccabi Tel Aviv que s’ha mostrat molt agressiu en defensa. Els homes de Svetislav Pesic no s’han acabat de trobar còmodes a la pista, si bé han dominat el marcador. El Barça ho ha aprofitat per sumar des del tir lliure en les constants faltes visitants i d’aquesta manera el resultat al final dels primers 10 minuts era de 21-18.

Superats des de la línia de tres

El Maccabi Tel Aviv ha mostrat una gran efectivitat des de la línia de triple amb possessions ràpides, liderats per DiBartolomeo -13 punts a la primera meitat-, i això els ha permès capgirar el marcador (24-30, min 14). Per la seva part, els barcelonistes no s’han trobat còmodes en atac davant la defensa rival. El resultat al descans era 43-46.

Reacció blaugrana

El Barça ha sabut refer-se dels mals minuts del segon quart i amb una defensa sòlida, un bon contraatac i un major encert ofensiu els de Pesic han sabut capgirar el marcador (62-57, min 27). A més, els blaugrana han sabut trobar l’efectivitat des del triple i això ha donat al Barça una diferència per sobre dels 10 punts (96-73).

Un Mirotic de rècord per certificar un nou triomf

Els culers han seguit desplegant el seu bon joc en aquesta segona meitat i, amb una sòlida defensa, han aconseguit un parcial espectacular en els darrers 10 minuts (22-7) que ha sentenciat del tot el matx. I amb un Mirotic de rècord, assolint un nou rècord personal de rebots amb els 14 que ha capturat aquest divendres davant d’un Palau totalment entregat al bon joc del Barça. Un conjunt que lidera l’Eurolliga juntament amb Anadolu Efes amb vuit victòries i dues derrotes.