Insígnia d'or i brillants per una llarga vida de fidelitat al Barça

Insígnia d'or i brillants per una llarga vida de fidelitat al Barça

El president Josep Maria Bartomeu lliura el guardó dels 75 anys als primers 22 socis que es van fer del Club l'any 1945

El FC Barcelona ha celebrat aquest dilluns 18 de novembre el primer acte d’entrega de les insígnies d’or i brillants als socis que es van vincular al Club l’any 1945 i que durant el 2020 compliran 75 anys de fidelitat al Barça. El president Josep Maria Bartomeu ha lliurat les insígnies als 22 que han estat presents a aquest homenatge del total de 76 que es convocaran en els dos actes programats.

Aquest lliurament d’insígnies, celebrat a la Llotja President Suñol del Camp Nou, ha tornat a ser un esdeveniment ple d’emoció en què els socis, acompanyats pels seus familiars, han rebut un reconeixement als seus 75 anys de vida barcelonista i de fidelitat al Club. Entre els socis assistents, han recollit la seva insígnia d'or i brillants, Maria Àngels i Josep Maria Montal i Costa, fills del que fou president del Club, Agustí Montal i Galobart, i germans del també president blaugrana Agustí Montal i Costa.

Els socis guardonats van incorporar-se al col·lectiu social del Barça l’any 1945, "en un període difícil, i en uns moments molt durs per al nostre país i per al FC Barcelona -ha senyalat Josep Maria Bartomeu-. Veient la situació que envoltava el Barça aquell 1945, cal valorar el gran mèrit i la valentia de tots aquells socis que vau apostar per integrar-vos al Club, que malgrat el clima general d’opressió i misèria, va experimentar en els primers anys dels 40 un creixement notable en el seu nombre de socis”.

Els socis que han rebut la seva insígnia d’or i brillants van fer-se del Barça de molt joves i han mantingut tota una vida de sentiment i amor al Club, significant tot un model per a les generacions de socis que han vingut al seu darrere, i com ha dit el president Bartomeu, "durant tot aquest temps vosaltres heu viscut moments de tristesa, però també de molta alegria, i en els darrers anys heu pogut viure la millor època del Club. Ara és el moment d’agrair tot el vostre suport durant tants anys”. 

Aquell 1945, el FC Barcelona va assolir el segon títol de Lliga de la seva història sota la direcció tècnica de Josep Samitier, després de guanyar per 5-2 l’Athletic de Bilbao a la penúltima jornada d’un campionat en el que també s’havia derrotat a Les Corts el Reial Madrid per 5 a 0.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut