Local

Doblet de pitxitxis

El Barça té a les seves files els màxims golejadors de Primera i de Segona Divisió: Ferrao i David Peña, la revelació del filial

Que Ferrao encapçali la llista de màxims golejadors ja no és noticia. Ha sigut pitxitxi les tres últimes temporades i torna a ser líder dels golejadors de Primera amb 11 gols, tres més que Adolfo (Barça), Chino (Valdepeñas) i Carlitos (Jaén). El que ja no és tan habitual és que el Barça també compti amb el màxim golejador de Segona. I atenció, perquè ara mateix el blaugrana David Peña és pitxitxi de la divisió de plata amb 12 gols en nou partits. A Ferrao, doncs, li ha sortit competència dintre les files del Club.

David Peña, el gol a les venes

David Peña té 19 anys, juga d’ala i viu la seva segona temporada al Barça. Natural de Mataró, els seus inicis com a futbolista són com a jugador de Futbol 7 a la UD Cirera. Va començar a jugar a futbol sala als 13 anys al Futsal Mataró des d’on va fer el salt al Barça ara fa un any i mig. El seu debut amb el Juvenil del Barça la temporada passada no podia ser millor: es va proclamar campió de lliga i va marcar més de 40 gols. Un rendiment excel·lent que li va valer per fer el salt al filial i també per convertir-se en Internacional.

La progressió de Peña és imparable. Es va proclamar campió d’Europa sub-19 amb Espanya el passat mes de setembre i en la seva primera temporada al filial és el pitxitxi de Segona amb 12 gols i ha marcat en 6 dels 9 partits disputats.

Ferrao, l’exemple a seguir

David Peña i Ferrao han compartit confidències en una trobada organitzada per BarçaTV. El golejador del filial confessa que Ferrao és un dels seus ídols. “És un mirall per a tots els jugadors joves per la seva ambició, és un jugador que cada any se supera i mai en té prou”, diu David Peña. Tot i jugar en posicions diferents, Peña reconeix que intenta copiar coses de Ferrao. “Sobretot admiro la seva finalització, em fixo en la seva sang freda a l’hora de definir, per a mi és el millor jugador del món”, explica Peña.

Ferrao també celebra la progressió de Peña. “És molt difícil aconseguir aquesta xifra de gols en la seva primera temporada a Segona, està clar que té un talent molt especial i facilitat per marcar gols i si treballa dur segur que arribarà on ell vulgui”, avisa el brasiler. “Si segueix així, d’aquí quatre o cinc any ja em podré jubilar tranquil”, diu Ferrao, que aquesta temporada ha marcat en tots els vuit partits disputats fins ara.

Més notícies aquí