Local

El gol a Europa duu el nom de Víctor Tomàs

El capità del Barça, màxim golejador de la història de la Lliga de Campions, va superar a Aalborg la barrera dels 700 gols en la competició 18 temporades després del seu debut amb el primer equip

Hi ha jugador que es converteixen en llegenda un cop retirats, i n’hi ha d’altres que ja ho són molt abans de fer-ho. Un exemple? Víctor Tomàs. El capità del Barça d’handbol viu la seva 18a temporada al primer equip, i continua batent rècords en plena forma. Amb 34 anys, el ‘8’ del Barça protagonitza efemèride rere efemèride, i la d’aquest cap de setmana va ser en el capítol golejador. En la victòria del Barça a la pista de l’Aalborg, Víctor Tomàs va superar la barrera dels 700 gols a la Lliga de Campions. Necessitava sis gols per assolir aquesta xifra, i finalment en va marcar set per deixar la marca, de moment, en 701.

“Estic feliç i content. Xifres així no s’enxampen cada dia. Em fa adonar-me de les temporades que porto jugant”, deia el capità blaugrana al final del partit a Dinamarca. I és que, des que va debutar el 6 d’abril del 2002 -uns mesos més tard s’estrenaria a la Champions-, Víctor Tomàs mai ha deixat de marcar. Quasi 18 anys després, manté la il·lusió intacta: “Estic gaudint com mai i passant-m’ho molt bé amb aquest equip, jugant l’handbol que estem jugant, l’ambient al vestidor és boníssim i tinc ganes de continuar jugant i aportant”.

Mirar aquesta efemèride amb perspectiva provoca en el ‘8’ del Barça un sentiment d’orgull: “Quan et pares a pensar en aquestes xifres t’adones que són molt importants. No és fàcil mantenir-se tants anys en el primer equip d’un club com el Barça i no és fàcil aportar i donar un bon rendiment. Són dues coses que van juntes”. Tomàs és el màxim golejador històric de la Champions, i també el jugador que més partits ha disputat en la competició (209), però en cap cas pensa deixar les dades aquí: “Estic orgullós de la feina feta, però sempre penso que la millor temporada encara està per venir”. El capità encara té molta corda...

Rendiment màxim i constant

Des que es va estrenar com a golejador en la màxima competició europea, Víctor Tomàs mai ha deixat de marcar. Va començar la seva particular història marcant tres gols en la temporada de l’estrena (2003/04), i des d’aleshores va anar a més. Va fer-ne 30 la temporada en què el Barça va aixecar la setena Copa d’Europa (2004/05). Dues temporades després (2006/07) va millorar els registres (44 gols), però encara calia esperar per viure el seu millor curs en l’aspecte golejador. Va ser la temporada 2009/10, quan va marcar un total de 77 gols.

Un any després, ja com a primer capità de l’equip, va aixecar la Champions a Colònia i aquell curs va marcar 48 gols. El seu rendiment ha estat constant, i des de la temporada 2012/13 fins a la 2016/17 no va baixar dels 50 gols per curs. La temporada passada va tornar a les seves xifres habituals, i en la present va camí de millorar-les, ja que duu 30 gols en set partits, amb una mitjana de més de quatre gols per matx.

Enhorabona, capità! Continua sumant!

Més notícies aquí