Comencen sumant

El Barça Hockey Herba empata a dos davant el Júnior en el primer partit de Lliga

Després de dos mesos “eterns” de pretemporada -en paraules del tècnic blaugrana, Oriol Torras-, el Barça Hockey Herba s’estrenava aquest cap de setmana al camp del Júnior. Els blaugrana arribaven a la primera jornada amb vuit cares noves -sis de les quals, estrangeres-, però amb tota l'ambició del món de sortir de Sant Cugat amb els tres punts.

El partit no ha començat de la millor manera per a un Barça que s’ha vist superat per la intensitat local i que ha encaixat, de penal, l’1-0 en l’últim segon del primer temps.

En el segon període, el conjunt d'Oriol Torras ha seguit incòmode en el partit, trobant-se amb dificultats per generar ocasions de gol. Així i tot, l’empat ha acabat arribant en el minut 7 del quart gràcies a la transformació d’un penal. La història del primer temps, però, es tornaria a repetir: en l’últim minut abans del descans, els locals s’han tornat a avançar aprofitant un descuit de la defensa del Barça (2-1).

Amb opcions d'aconseguir més

Després del pas pels vestidors, la dinàmica del duel ha canviat completament. El Barça ha passat a pressionar molt més i ha pujat la línia de pressió dificultant les arribades dels Santcugatencs.

En atac, els barcelonins han aprofitat molt bé les bandes per poder crear ocasions de perill, especialment quan el capità, Miki Delàs, -en la seva primera aparició amb el Barça després d’aconseguir la plaça olímpica amb la selecció espanyola- i el jove Andreas Rafi podien combinar.

El gol ha arribat a falta de quatre minuts per al final del tercer temps, gràcies a un nou penal transformat pel Barça i que ha situat el 2-2 en el marcador.

Tot i que en l’últim temps els blaugrana han tingut moltes oportunitats per situar-se per davant (desaprofitant fins a tres penals), el marcador ja no s’ha mogut.

Amb aquest empat, el Barça suma el primer punt d’una temporada que es preveu més competitiva que altres anys. Enguany, també cal destacar el calendari infernal de la Divisió d’Honor que, a causa dels compromisos internacionals, obligarà els equips a reduir els dies de descans entre jornada i jornada.

El pròxim partit del Barça serà aquest mateix dijous, a casa davant l’Egara (21 h). Mentre que la tercera jornada, en la qual el Barça rebrà l’Atlètic, serà diumenge 10 de novembre.

El femení cau a Santander

D’altra banda, el primer equip femení ha caigut aquest diumenge al camp del Jolaseta per 4-1. Les blaugrana han tingut problemes en el segon període, quan han encaixat tres gols.

Després del descans, les locals han sentenciat l'enfrontament amb el 4-0, mentre que en l’últim període les blaugrana han pogut anotar el gol de l’honor per deixar el 4-1 definitiu.

Aquesta derrota deixa el conjunt d’Adrián Wilches en novena posició, amb un punt de marge sobre el descens.