Local

Els jugadors lluiran una samarreta commemorativa pels 40 anys de la Masia abans dels seus partits

Els 50 equips del FC Barcelona que competiran aquest cap de setmana, des de professionals fins a categories inferiors, lluiran la samarreta celebrant l’efemèride de la Masia

Serà un cap de setmana emotiu. Tots els equips del FC Barcelona que competiran aquest cap de setmana lluiran, abans dels seus partits, una samarreta commemorativa per celebrar els 40 anys de la Masia, inaugurada el 20 d’octubre del 1979. Serà el primer homenatge visible de cara a celebrar aquesta efemèride, que gaudirà de tot un seguit d’esdeveniments al llarg de la temporada.

D’aquesta manera, des del primer equip de futbol, que jugarà dissabte a València contra el Llevant, fins als equips més joves, com el Prebenjamí de futbol o l’Aleví A de futbol sala o hoquei patins, duran la samarreta en homenatge a la Masia. Entre ells, en Cristóbal Muñoz (Cadet B), l’Alejandro Ramos i en Pablo Páez (Cadet A), que ja van enfundar-se-la en una breu sessió de fotos a la Masia.

La samarreta, de color blau fosc i amb un logotip que inclou una empremta amb el número 40 dissenyada expressament per a l’ocasió, la lluiran un total de 50 equips.

El Ciutat de València, un lloc especial

En el cas del primer equip el simbolisme serà doble. Perquè l’equip dirigit per Ernesto Valverde lluirà la samarreta al Ciutat de València, on el FC Barcelona va jugar per primera i única vegada a la seva història amb 11 jugadors formats a casa. El 25 de novembre del 2012 el conjunt de Tito Vilanova va jugar durant 60 minuts amb Valdés, Montoya –va entrar al minut 14 per un lesionat Alves-, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Sergio, Cesc, Xavi, Iniesta, Pedro i Messi al camp. El Barça va guanyar aquell partit per 0-4.

Mural d’homenatge a un equip històric

Per recordar aquell equip, s’ha estrenat a la Masia un mural que recorda els onze jugadors del planter que van coincidir aquell dia sobre la gespa, ara ja fa gairebé set anys. El mural s’ubica entre el passadís de recepció i la sala d’estar gran de la residència culer, ubicada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Més notícies aquí