Local

El Barça iguala la segona millor ratxa amb Valverde

Amb la victòria davant el Valladolid, és la tercera vegada que el ‘Txingurri’ encadena 7 triomfs seguits, i està a només 2 del seu rècord

La victòria davant el Valladolid per 5-1 al Camp Nou ha ampliat la ratxa de bons resultats del Barça d’aquestes darreres setmanes. El triomf davant els blanc-i-violetes significa el setè consecutiu, fet que permet els d’Ernesto Valverde igualar la segona millor ratxa des que seu a la banqueta culer. Si el Barça guanya els dos propers partits, contra el Llevant i l’Slavia de Praga, el ‘Txingurri’ atraparà el seu millor rècord, de 9 victòries seguides.

Cinc a la Lliga, dues a la Champions

L’actual ratxa es va iniciar el 24 de setembre, quan el Barça es va endur els tres punts davant el Vila-real (2-1) en la sisena jornada de Lliga. Després, un nou triomf domèstic per tancar el mes de setembre: 0-2 al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. A partir d’aquí, un mes d’octubre immaculat.

La segona jornada de la lligueta de la Champions League va significar la visita de l’Inter al Camp Nou, que va caure per 2-1. La ratxa en lliga va seguir amb les golejades al Sevilla per 4-0 en la jornada 8, i a l’Eibar per 0-3 en la 9, en una visita a Ipurúa després de l’aturada per compromisos internacionals. La sisena victòria es va produir de nou en Lliga de Campions, quan el Barça va expugnar l’Eden Arena de Praga (1-2). Amb el triomf davant el Valladolid, en total, cinc victòries en Lliga i dues en Champions League.

Ratxa amb precedents

No és la primera vegada que el Barça d’Ernesto Valverde encadena 7 victòries consecutives. Sense anar més lluny, la temporada passada ho va guanyar tot entre el 23 de febrer i el 30 de març. Entre mig, 5 triomfs en Lliga (2-4 a Sevilla, 0-1 al Bernabéu, 3-1 davant el Rayo, 1-4 en la visita al Betis i 2-0 contra l’Espanyol), un en Copa del Rei (0-3 davant el Reial Madrid), i un en Champions League (5-1 contra l’Olympique de Lió).

El ‘Txingurri’ també va aconseguir lligar 7 triomfs seguits el 2018. El primer va arribar en l’última jornada de la Lliga 2017-2018, amb un 1-0 en la visita de la Reial Societat al Camp Nou. La temporada 2018-2019, mesos més tard, va començar de forma espectacular: victòria i títol de la Supercopa d’Espanya (2-1 al Sevilla) i quatre victòries en les primeres quatre jornades de competició regular (3-0 davant l’Alabès, 0-1 a Valladolid, 8-2 contra el Huesca, i 1-2 a Anoeta). Per culminar-ho, golejada per 4-0 al PSV en la primera jornada de la lligueta de la Champions League.

La millor ratxa de Valverde, a tocar

Només dos triomfs separen Ernesto Valverde de la seva millor ratxa com a tècnic blaugrana. La temporada 2017/2018 es va iniciar de forma pletòrica: el Barça va guanyar tots els partits entre el 20 d’agost i l’1 d’octubre, sumant-ne un total de 9. Per començar la Lliga, victòria per 2-0 davant el Betis, seguida de triomfs a Mendizorrotza (0-2), i al Camp Nou contra l’Espanyol (5-0). El debut en Lliga de Campions es va saldar amb golejada davant la Juventus, per 3-0. Tot seguit, van arribar tres victòries més en Lliga: 1-2 a Getafe, 6-1 contra l’Eibar, i 0-3 a Montilivi. La segona jornada de la lligueta de la Champions League es va resoldre amb un triomf per 0-1 en la visita al camp de l’Sporting de Lisboa. La victòria per 3-0 davant el Las Palmas en la setena jornada de Lliga posava el punt i final a la ratxa de 9 triomfs consecutius, que ara el Barça de Valverde es proposa, com a mínim, igualar.

Més notícies aquí