Jordi Moix exposa el paper del Barça en l'aplicació del 5G en les instal·lacions esportives

Jordi Moix exposa el paper del Barça en l'aplicació del 5G en les instal·lacions esportives

El vicepresident del FC Barcelona i responsable de l’Espai Barça ha ofert una xerrada sobre la visió del Club en aquesta matèria a la XXIV Jornada dels Economistes

Aquest divendres s’ha celebrat a Barcelona la XXIV Jornada dels Economistes, organitzada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya, sota el títol “Economia Digital i Sostenibilitat”. La sessió ha tingut com a objectiu establir un fil conductor entre aquests dos conceptes íntimament lligats i de rellevància social pels seus efectes a curt, mitjà i llarg termini. En el marc d’aquesta Jornada, celebrada a l’Hotel Crowne Plaza de Barcelona, el FC Barcelona ha participat en el panell anomenat “Esports i e-Sports, 5G i la immersió en la realitat virtual”.

Jordi Moix, vicepresident del FC Barcelona i responsable de l’Espai Barça, ha ofert una xerrada en què ha aportat la visió del Club en l’aplicació de la tecnologia 5G en l’Espai Barça. Un nou sistema que en el futur Camp Nou permetrà, per exemple, una comunicació immediata amb els seguidors, que es convertiran en participants directes del joc a través de maneres que actualment no són possibles. Les noves funcions que oferirà el 5G també permetran que dispositius intel·ligents com sensors, càmeres, etc., enviïn immediatament les seves dades a un sistema informàtic, que podrà processar milions de dades i convertir-les en informació útil per a la seguretat operativa o per a la dinamització dels partits, mitjançant l’ús de la Intel·ligència Artificial.

Moix ha recordat també que gràcies a l’acord vigent entre el FC Barcelona, GSMA i la Mobile World Capital, amb la col·laboració de Telefónica, el Camp Nou ha assolit l’extraordinària fita de ser el primer estadi d’Europa a provar la tecnologia 5G amb l’objectiu de comprovar les possibilitats que ofereix per als clubs esportius. De fet, amb motiu de l’última edició del Mobile World Congress, el febrer passat, el FC Barcelona va participar en una prova pilot de realitat immersiva gràcies a unes càmeres de 360º instal·lades temporalment a l’Estadi. En un futur, i gràcies a la tecnologia 5G, aquestes càmeres permetran que l’espectador, equipat amb unes ulleres de realitat virtual, pugui veure un partit de futbol a casa seva des de diferents espais, com la Llotja, la porteria o les banquetes, escollint el punt de vista que desitgi en cada moment.

El vicepresident ha exposat també que l’Espai Barça és un complex amb criteris Smart, ja que per construir-lo se segueixen requeriments de sostenibilitat i eficiència energètica. En aquest sentit, les noves construccions de l’Espai Barça utilitzen la tecnologia Building Information Modeling (BIM) que ajuda a reduir la incertesa en les fases de disseny i construcció, coordinant totes les fases del projecte.

Moix ha estat acompanyat en aquest panell per altres responsables d’empreses que han explicat la seva visió no només sobre el 5G sinó també sobre l’evolució i projecció dels e-sports, Els ponents han estat Francisco Asensi, cap d’e-sports i Negoci Digital de DeAplaneta; Ander Pérez, responsable de Patrocinis i e-Sports de Telefónica; Sergi Mesonero, cofundador de la Lliga de Videojocs Professionals; i Fernando Piquer, fundador i CEO de Movistar Riders Esports.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut